Εκπαιδευτικοί και στέγη: 100 δωμάτια στη Ζάκυνθο και σπίτι στην Κάρυστο με 100 ευρώ – Όταν η αλληλεγγύη καλύπτει το κενό της Πολιτείας

Κοινωνία 0

Δημοσκόπηση-κόλαφος: Το 21% των πολιτών θέλει «σοβαρή Χρυσή Αυγή»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έρευνα που δημιουργεί προβληματισμό, στον απόηχο της καταδίκης της ναζιστικής οργάνωσης

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί έρευνα της Prorata που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών που υπενθυμίζει τη ρήση του Μπρεχτ: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (83%) δηλώνει ικανοποιημένο με την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, περισσότεροι από 1 στους 5 (21%) απάντησε πως θέλει μια... σοβαρή Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση διατυπώθηκε ως εξής: 

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αν η Χρυσή Αυγή δεν έκανε εγκληματικές πράξεις αλλά έμενε προσηλωμένη αποκλειστικά στις ιδέες και στις πολιτικές προτάσεις θα ήταν ένα χρήσιμο για την κοινωνία πολιτικό κόμμα. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συγκεκριμένη άποψη;»

Το 9% απάντησε πως «σίγουρα συμφωνεί» και ένα 12% πως «μάλλον συμφωνεί» με αυτή την άποψη. Τουτέστιν, ένα 21% δηλώνει πως... βολεύεται με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Σημειώνεται πως στην έρευνα συμμετείχαν 1.270 άτομα, ενώ στην επίμαχη ερώτηση, οι 4 στους 10 που απάντησαν θετικά δηλώνουν συντηρητικοί ψηφοφόροι.

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πίνακες Αναπληρωτών - Προσλήψεις 2026: Όλα τα ονόματα έγκυρα και έγκαιρα στο alfavita

Πριν γίνει Αθήνα: Ποιο ήταν το πρώτο όνομα της πόλης

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία