Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=ppO7MtQqfwk at this time, please check again later.
Πογκρόμ
Οι φυσικοί αυτουργοί δεν εντοπίστηκαν ποτέ - Το διήμερο που το κέντρο της Αθήνας «παραδόθηκε» στα τάγματα εφόδου

Ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάντ Λουκμάν υπήρξαν τα πρώτα θύματα της ναζιστικής βίας, που αποκάλυψαν τον δολοφονικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δράστες των επιθέσεων αναγνωρίστηκαν και τιμωρήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις, μαζί με σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων, συντέλεσαν στην αναγνώριση του ηγετικού πυρήνα του ναζιστικού μορφώματος ως εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο η δολοφονία του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν στα Πατήσια έχει «ξεχαστεί» καθώς οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 12 Μαΐου 2011,  άγνωστοι μαχαίρωσαν και σκότωσαν τον εργάτη από το Μπαγκλαντές, στη διασταύρωση των οδών Στρατηγού Καλλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κάτω Πατήσια.

Συγκεκριμένα, τον καταδίωξαν δύο άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή, οι οποίοι, όταν τον πρόφτασαν, έδρασαν ως εξής: ο ένας από τους δύο κατέβηκε από τη μηχανή, τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι πάνω από πέντε φορές και, στη συνέχεια, ανέβηκε στη μηχανή και, μαζί με τον οδηγό και συνεργό του, εξαφανίστηκαν. Ο 21χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αρχικά, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διέρρεαν ότι ερευνούνταν τα κίνητρα της δολοφονίας χωρίς να αποκλείουν την πιθανότητα να επρόκειτο για ρατσιστική επίθεση, με βάση μαρτυρίες ότι οι δράστες μιλούσαν Ελληνικά. Η δολοφονία του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν συνδέθηκε με τα πογκρόμ που ακολούθησαν τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στις 10/05/2011 στην Ιουλιανού.

Την εξιχνίαση της δολοφονίας του 21χρονου μετανάστη από το Μπαγκλαντές ζήτησε η μπαγκλαντεσιανή κοινότητα της Αθήνας. «Ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν ήταν μόνο 21 ετών. Ενα πολύ καλό παιδί. Τι έφταιγε; Πήγαινε σπίτι του και τον σκότωσαν», δήλωσε ο γραμματέας της Ενωσης Μπαγκλαντεσιανών Επιχειρηματιών στην Ελλάδα, Τζαχίρ Ντάκουα (τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά ο Τζαχίρ Ντάκουα έπεσε ο ίδιος θύμα ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης).

Μετά από δύο μέρες, όμως, πάλι πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διέρρεαν ότι το θύμα ήταν σεσημασμένος κακοποιός, που είχε φάκελλο για υποθέσεις ναρκωτικών. Παράλληλα, από “κάποιες πηγές” τονιζόταν ότι ο τρόπος δράσης των δολοφόνων παρέπεμπε σε μαφιόζικο χτύπημα που σχετιζόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Άυτές οι τελευταίες αναφορές, σημειωτέον, προήλθαν από ιστοσελίδες με συγκεκριμένο ακροδεξιό ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο.

Το διήμερο που η Χρυσή Αυγή «παρέλασε» στο κέντρο της Αθήνας

Η δολοφονία του Μάναν εντάσσεται σε έναν κύκλο βίας που ξέσπασε στο κέντρο της Αθήνας, στον απόηχο της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη.

Το βράδυ της 10ης και της 11ης Μαΐου καταγράφηκαν επιθέσεις σε μετανάστες και καταστήματα στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, ενώ το μεσημέρι της 12ης Μαΐου η βία κλιμακώθηκε με ανοιχτά πογκρόμ

«Συλλαλητήριο» με τη συμμετοχή ακροδεξιών πυρήνων πραγματοποιήθηκε αρχικά στο κέντρο της Αθήνας, εκκινώντας από το σημείο της δολοφονίας του Μ. Καντάρη στην οδό Τρίτης Σεπτεμβρίου και καταλήγοντας μπροστά από το δημαρχείο, στην πλατεία Κοτζιά. Αμέσως μετά τη διάλυση του συλλαλητηρίου, ομάδες εξοπλισμένοι με κράνη και λοστούς ξεχύνονται στους γύρω δρόμους, χτυπώντας και εκφοβίζοντας μετανάστες. 

Το ΕΚΑΒ καταγράφει 17 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 είναι άγρια μαχαιρωμένοι. Οι τραυματίες μεταφέρονται στην Πολυκλινική στην Ομόνοια και στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Εκείνη μόνον την ημέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του AP, στην Πολυκλινική νοσηλεύτηκαν 19 αλλοδαποί και, σύμφωνα με δηλώσεις του Λεωνίδα Ανωμερίτη, διευθυντή του νοσοκομείου, στο Γ. Γεννηματάς νοσηλεύτηκαν περίπου 20 αλλοδαποί.

Ομάδες ακροδεξιών εισβάλλουν μέχρι και στο κέντρο σίτισης αστέγων του δήμου Αθηνών για να βρουν μετανάστες και παράλληλα καταστρέφουν μαγαζιά αλλοδαπών που βρίσκουν στον δρόμο τους. Επίσης, ομάδες ακροδεξιών και χρυσαυγιτών  αποπειρώνται να επιτεθούν συντεταγμένα με τη στήριξη της ΕΛΑΣ πρώτα στην κατάληψη Σκαραμαγκά (στην Πατησίων) και μετά στη Βίλλα Αμαλίας στη γωνία Αχαρνών και Χέυδεν, απωθούνται όμως από ομάδες περιφρούρησης.

Σε βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, πιστοποιούν τη δράση της Χρυσής Αυγής και τον εμφανέστατο οργανωμένο και προαποφασισμένο χαρακτήρα της δράσης.

Ομιλητής στον τόπο συγκέντρωσης, το σημείο της δολοφονίας, είναι ο – πλέον υπόδικος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μιλάει από ένα από τα μεγάφωνα που έχει φέρει η οργάνωση. Στη διαδήλωση που σχηματίζεται προς την οδό Αθηνάς, τα μεγάφωνα και τα συνθήματα που ακούγονται δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή έχει κινητοποιήσει το σύνολο των κομματικών της δυνάμεων: “Δουλειά στον Έλληνα εργάτη”, “Αλήτες προδότες πολιτικοί”, “Έξω οι ξένοι απ’ την Ελλάδα”, κλπ.

Οι δυνάμεις της Χρυσής Αυγής συμμετέχουν στη διαδήλωση συγκροτημένες σε αλυσίδες, με κράνη και ρόπαλα, ενώ σε σχετικό βίντεο διακρίνεται καθαρά ότι της διαδήλωσης ηγείται το στέλεχος της οργάνωσης Κασιδιάρης. 

https://www.youtube.com/watch?v=ppO7MtQqfwk
Γιώργος Γερμενής

 Πηγές: jailgondendawn, tvxs

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας