Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/thanasis.kampagiannis/videos/10221601216472493/ at this time, please check again later.
Μπαλάσκας-Καμπαγιάννης
Όταν συλληφθέντες Χρυσαυγίτες άλλαζαν τις μπλούζες της οργάνωσης για να φωτογραφηθούν «άσπιλοι» στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ - Τι καταγγέλλει ο Θ. Καμπαγιάννης

Σε σοβαρές καταγγελίες, ενδεικτικές των σχέσεων Χρυσής Αυγής με πυρήνες της αστυνομίας, προχώρησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θ. Καμπαγιάννης.

Μιλώντας σε εκπομπή του OPEN, δήλωσε πως ανάμεσα στους ενόχους για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι αστυνομικός, ο οποίος πληροφορούσε τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης για τις επικείμενες αστυνομικές έρευνες, ώστε να «ξεφορτωθούν» επιβαρυντικά στοιχεία.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες προκάλεσαν την ενόχληση του Σταύρου Μπαλάσκα (υπενθυμίζεται ότι καθαιρέθηκε το 2019 από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ), ο οποίος έκανε λόγο για «ανοησίες» του δικηγόρου και για «μεμονωμένα περιστατικά».

Προσέθεσε, δε, πως η αστυνομία περιθωριοποίησε και διερεύνησε τα συγκεκριμένα περιστατικά και ζήτησε από τον Θ. Καμπαγιάννη να ανακαλέσει.

Ο Θ. Καμπαγιάννης ανταπάντησε λέγοντας «χαίρομαι που ενοχληθήκατε» και παρέθεσε την υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες και την μεταχείριση που έτυχαν οι συλληφθέντες Χρυσαυγίτες.

Όπως εξήγησε, οι δράστες της επίθεσης συνελήφθησαν φορώντας μπλούζες με τα ενδεικτικά της οργάνωσης. Ωστόσο, όταν μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν και να φωτογραφηθούν στα κρατητήρια με λευκές μπλούζες για «να παραδοθούν άσπιλοι και αμόλυντοι», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση για την προστασία της εικόνας της οργάνωσης έγινε από τη διεύθυνση της ΓΑΔΑ, γεγονός που, κατά τον δικηγόρο, αποδεικνύει πως «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Στη συνέχεια εξήρε τη στάση της αστυνομικού που κατέθεσε στη δίκη πως οι δράστες συνελήφθησαν με διακριτικά της οργάνωσης και τίμησε τον όρκο της, ωστόσο τόνισε πως «οι επίορκοι αστυνομικοί πρέπει να μπουν στη φυλακή».

«Δεν είναι δυνατόν να αυτοκαθαρθεί το σώμα, πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη», κατέληξε.

https://www.facebook.com/thanasis.kampagiannis/videos/10221601216472493/

Κρίσιμο ζήτημα τα ελαφρυντικά και η αναστέλλουσα ισχύ σε περίπτωση έφεσης

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο νομικός αναφέρθηκε στη διαδικασία της δίκης και της ανακοίνωσης των ποινών, τονίζοντας πως οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για την αναγνώριση των ελαφρυντικών οδήγησαν σε εύλογη καθυστέρηση. 

Οι ποινές θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, ενώ εξήγησε πως αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους διευθύνοντες της εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Μίχος κ.α - αναλυτικά εδώ) θα τιμωρηθούν με μικρότερες ποινές, εκτεινόμενες από 2 έως 8 έτη. Αντίθετα, αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, οι ποινές κυμαίνονται στο διάστημα 5-15 έτη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιχαλολιάκος
Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Τεράστια πρόκληση» - Η δήλωση των Αιγύπτιων ψαράδων θυμάτων της Χ.Α.
Δήλωση δικηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου
Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Τεράστια πρόκληση» - Η δήλωση των Αιγύπτιων ψαράδων θυμάτων της Χ.Α.