Μάγδα Φύσσα και Κούλα Αρμουτίδου
Η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και για όσα τη συνδέουν με τη Μάγδα Φύσσα

Η ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, έχοντας χαρακτηριστεί ως η πιο σημαντική δίκη στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Εμβληματική μορφή του δικαστικού και κοινωνικού αγώνα για την απομόνωση, την περιθωριοποίηση και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P) που έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι σε ενέδρα της ναζιστικής συμμορίας.

Μια άλλη μητέρα, η Κούλα Αρμουτίδου, έγινε σύμβολο της ελληνικής κοινωνίας, διεκδικώντας δικαιοσύνη για την κόρη της, Ελένη Τοπαλούδη, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο. Άλλωστε, οι δύο γυναίκες είχαν συμπαρασταθεί η μια στην άλλη, όταν εκδικαζόταν η υπόθεση της Ελένης.

Η Κ. Αρμουτίδου δεν μπρόρεσε να παραστεί στο Εφετείο, ωστόσο δήλωσε πως «ήμουν νοερά κοντά στη Μάγδα γιατί ήρθε κοντά μου στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου να μου συμπαρασταθεί και δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είμαστε δύο μάνες ομοιοπαθείς που δολοφόνησαν τα παιδιά μας χέρια βάναυσα και βάρβαρα. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια ψυχική δικαίωση για τη μανούλα, τη Μάγδα τη Φύσσα, αλλά για εμάς τους χαροκαμένους γονείς αποτελεί μια στιγμιαία ανακούφιση».

Μιλώντας στο Star, προσέθεσε: «Θα ζούμε μέχρι να πεθάνουμε με αυτόν τον άδικο και άγριο χαμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας θα ζούνε μέσα από τα πρόσωπα των ανθρώπων που μας συμπαραστέκονται. Η εσωτερική μας συντριβή, ο Γολγοθάς στον οποίο μας καταδίκασαν δεν μπορεί να δικαιωθεί με οποιαδήποτε ποινή».

«Για μένα είναι κι αυτή μια ηρωίδα μάνα. Ο Παύλος και η Ελένη ίσως να χαίρονται, ίσως και να χαμογελούν γιατί βλέπουν ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη. Αγαπητή μου Μάγδα, μόνο ένα έχω να πω, μάνα κουράγιο, κράτα γερά», κατέληξε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα