den einai athooi kentriki
«Δεν Είναι Αθώοι», το σύνθημα που αντηχεί απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου - Δεκάδες καλέσματα σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων και κομμάτων στην αντιφασιστική κινητοποίηση στο Εφετείο Αθηνών αύριο

Η τελευταία πράξη της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής διαδραματίζεται αύριο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, 5,5 ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας και μερικές εκατοντάδες συνεδριάσεις.

Οι 68 κατηγορούμενοι (αρχικά 69, καθώς ο ένας απεβίωσε) κάθονται στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας σωρεία κατηγοριών με άξονα τις υποθέσεις της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ, της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, μεταξύ των οποίων και ένταξη ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το σύνθημα «Δεν Είναι Αθώοι» αντηχεί εδώ και αρκετό καιρό σε Ελλάδα και εξωτερικό από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Για αύριο, δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολιτικά κόμματα απευθύνουν κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε ήδη η ΑΔΕΔΥ, ενώ οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ προχώρησαν σε αντίστοιχη προκήρυξη από τις 8 έως τις 13:00. Παράλληλα, στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας (11:00-15:00) και Πειραιά (10:00-14:00). Δεκάδες κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν χώρα σε Θεσσαλονίκη και πλήθος άλλων πόλεων ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα, σε μαθητικές κινητοποιήσεις πανελλαδικά καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, που δίνει ραντεβού στις 10 το πρωί της Τετάρτης στο μετρό Αμπελοκήπων.

Καλέσματα για την κινητοποίηση απευθύνουν παράλληλα πλήθος καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο αύριο. 

Το κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του, Μάγδα, ο πατέρας του, Παναγιώτης, η αδερφή του, Ειρήνη, καλούν «όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου»,

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι.

Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Μάγδα
Παναγιώτης
Ειρήνη»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριακή Μάλαμα
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;
Για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής ως προς την συμπεριφορά του διευθυντή του Γυμνασίου Σήμαντρων – Η ερώτηση της βουλευτή
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;