Παγώνη: Αν χρειαστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00 το βράδυ - Παντού μάσκες
Για τοπικά lockdown στην Αττική αν προχωρήσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 αν χρειαστεί μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη

Η Μ. Παγώνη δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η Αττική έχει το πρόβλημα ενώ δήλωσε πως «τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια,και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες».

«Κάποιοι δεν προσαρμοζόμαστε»

Στη συνέχεια, υπογράμμμισε πως υπάρχει διασπορά μεγάλη στο κέντρο της Αθήνας και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων ενώ σημείωσε πως άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμενοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν. 

Σύμφωνα με την ίδια πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις μεταξύ αυτών το ζήτημα της μάσκας που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο. «Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε. 

«Τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες»

Επιπλέον, η πρόεδρος τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις . Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε μάσκες υπάρχει πρόβλημα. 

Παράλληλα υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορονοϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει και «γι αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
«Βάφτισε τα άκρως κερδoσκοπικά πανεπιστήμια των funds σε "μη κερδοσκοπικά" και είχε την  απαίτηση να συμφωνήσουμε» - Τι λέει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον...
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
peripoliko
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ
Άγνωστος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη
Τρόμος στο Αιγάλεω: Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ