Παγώνη: Αν χρειαστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00 το βράδυ - Παντού μάσκες
Για τοπικά lockdown στην Αττική αν προχωρήσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 αν χρειαστεί μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη

Η Μ. Παγώνη δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η Αττική έχει το πρόβλημα ενώ δήλωσε πως «τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια,και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες».

«Κάποιοι δεν προσαρμοζόμαστε»

Στη συνέχεια, υπογράμμμισε πως υπάρχει διασπορά μεγάλη στο κέντρο της Αθήνας και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων ενώ σημείωσε πως άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμενοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν. 

Σύμφωνα με την ίδια πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις μεταξύ αυτών το ζήτημα της μάσκας που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο. «Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε. 

«Τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες»

Επιπλέον, η πρόεδρος τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις . Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε μάσκες υπάρχει πρόβλημα. 

Παράλληλα υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορονοϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει και «γι αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Καιρός την Πρωτομαγιά: Βροχές και καταιγίδες – Τι αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πρωτομαγιά – Πότε έρχεται η πτώση της θερμοκρασίας
Καιρός την Πρωτομαγιά: Βροχές και καταιγίδες – Τι αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
κινητικότητα στο Δημόσιο
Αλλαγές στα ωράρια του Δημοσίου: Τι ισχύει πλέον για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Υποχρεωτική δημοσιοποίηση ωρών λειτουργίας και αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται
Αλλαγές στα ωράρια του Δημοσίου: Τι ισχύει πλέον για την εξυπηρέτηση των πολιτών