Προσφορά 420 υπνόσακων στον οικισμό Καρά Τεπέ από την ομάδα «Αλληλεγγύη για Όλους»
Προσφορά της ομάδας «Αλληλεγγύη για Όλους» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στον οικισμό Καρά Τεπέ της Λέσβου


Η ομάδα της «Αλληλεγγύης για Όλους»  στη Λέσβο παρέδωσε την Τετάρτη, στον προσωρινό καταυλισμό που στήθηκε στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, 420  υπνόσακους,  για τις ανάγκες των εκεί φιλοξενουμένων.

«Η συλλογικότητά μας δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνα  και στοχεύει να καλύψει ανάγκες ευάλωτων ομάδων. Στην κατεύθυνση αυτή υποστηρίζει οικογένειες ντόπιων συνανθρώπων μας όπως και συνδράμει στις ανάγκες οποιασδήποτε ευαλωτότητας» λέει η συντονίστρια της «Αλληλεγγύης για Όλους» Λέσβου Κατερίνα Βόλτσιου.

Και συνεχίζει:

«Τον Γενάρη του 2020, ο βαρύς χειμώνας  μεγιστοποίησε τις ήδη απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ της Μόριας. Ετσι απευθύναμε έκκληση βοήθειας μέσα από την σελίδα μας. Ζήσαμε μια έκρηξη ανθρωπιάς, πανελλαδικά αλλά και από πολλές χώρες της Ευρώπης. Δώσαμε κουβέρτες, είδη ρουχισμού και υπόδησης και ότι άλλο μας έστειλαν. Ερχόμενοι στο σήμερα και μετά την τραγωδία της Μόριας, οι άνθρωποι που διέμεναν εκεί, βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό των δράσεών μας σε αναμονή της άδειας πρόσβασης που είχαμε αιτηθεί. Αυτό που μας καθοδηγεί είναι η πεποίθηση, ότι η φροντίδα του άλλου είναι φροντίδα του εαυτού σου, εκφράζει τον πολιτισμό σου, εξασφαλίζει το δικαιωμα αυτοπροσδιορισμού και διαφυλάττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ας σημειωθεί ότι η καμπάνια της Αλληλεγγύης κεντρικά,  αποτέλεσμα της σχετικής πρότασής από τη Λέσβο είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα ζητήθηκε να ενθαρρυνθεί η κατάθεση χρημάτων με την σκέψη να μπορούμε να προμηθευόμαστε τα ζητούμενα από την ντόπια αγορά ώστε να τονωθεί και η τοπική οικονομία.

«Συνεχίζουμε. Τις επόμενες μέρες και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, αναμένοντας την αποσυμφόρηση και την ισοκατανομή των προσφύγων και μεταναστών» καταλήγει η κ. Βόλτσιου.

Πηγή: stonisi.gr

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου