Καρά Τεπέ
Προσφορά της ομάδας «Αλληλεγγύη για Όλους» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στον οικισμό Καρά Τεπέ της Λέσβου


Η ομάδα της «Αλληλεγγύης για Όλους»  στη Λέσβο παρέδωσε την Τετάρτη, στον προσωρινό καταυλισμό που στήθηκε στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, 420  υπνόσακους,  για τις ανάγκες των εκεί φιλοξενουμένων.

«Η συλλογικότητά μας δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνα  και στοχεύει να καλύψει ανάγκες ευάλωτων ομάδων. Στην κατεύθυνση αυτή υποστηρίζει οικογένειες ντόπιων συνανθρώπων μας όπως και συνδράμει στις ανάγκες οποιασδήποτε ευαλωτότητας» λέει η συντονίστρια της «Αλληλεγγύης για Όλους» Λέσβου Κατερίνα Βόλτσιου.

Και συνεχίζει:

«Τον Γενάρη του 2020, ο βαρύς χειμώνας  μεγιστοποίησε τις ήδη απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ της Μόριας. Ετσι απευθύναμε έκκληση βοήθειας μέσα από την σελίδα μας. Ζήσαμε μια έκρηξη ανθρωπιάς, πανελλαδικά αλλά και από πολλές χώρες της Ευρώπης. Δώσαμε κουβέρτες, είδη ρουχισμού και υπόδησης και ότι άλλο μας έστειλαν. Ερχόμενοι στο σήμερα και μετά την τραγωδία της Μόριας, οι άνθρωποι που διέμεναν εκεί, βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό των δράσεών μας σε αναμονή της άδειας πρόσβασης που είχαμε αιτηθεί. Αυτό που μας καθοδηγεί είναι η πεποίθηση, ότι η φροντίδα του άλλου είναι φροντίδα του εαυτού σου, εκφράζει τον πολιτισμό σου, εξασφαλίζει το δικαιωμα αυτοπροσδιορισμού και διαφυλάττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ας σημειωθεί ότι η καμπάνια της Αλληλεγγύης κεντρικά,  αποτέλεσμα της σχετικής πρότασής από τη Λέσβο είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα ζητήθηκε να ενθαρρυνθεί η κατάθεση χρημάτων με την σκέψη να μπορούμε να προμηθευόμαστε τα ζητούμενα από την ντόπια αγορά ώστε να τονωθεί και η τοπική οικονομία.

«Συνεχίζουμε. Τις επόμενες μέρες και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, αναμένοντας την αποσυμφόρηση και την ισοκατανομή των προσφύγων και μεταναστών» καταλήγει η κ. Βόλτσιου.

Πηγή: stonisi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα