Συναγερμός στο Άγιο Όρος: Στις Καρυές ο Τσιόδρας - Ορατό το lockdown
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες ευρεία έκτακτη σύσκεψη στις Καρυές παρουσία του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη  Παπαγεωργίου

H σύσκεψη πραγματοποιείται μετά την αύξηση των κρουσμάτων σε Μονές προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να παρθούν μέτρα προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορoνοϊού. 

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, όπως αναφέρει το ethnos.gr. 

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 8 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν χθες στη Μονή Αγίου Παύλου, που τέθηκε ήδη σε καραντίνα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κρούσματα ενδέχεται να είανι πολύ περισσότερα. Οι 8 μοναχοί μετέβησαν στο Άγιο Όρος από τη Ρωσία. Τουλάχιστον ένα  κρούσμα εντοπίστηκε σε άλλη μονή, στη μονή Χελανδαρίου και άλλο ένα στη Λακοσκήτη, στην περιοχή της Προβάτας.

Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση. Ήδη έχει μεταβεί στο Άγιο Όρος κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια ελέγχων.Ο 85χρονος μοναχός, ο οποίος, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος  θα πραγματοποιήσει, από την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.  Ο Ρώσος αξιωματούχος  έρχεται ανεπισήμως και σύμφωνα με πληροφορίες  θα μεταβεί στην Καρυές όπου θα συναντηθεί με την αγιορείτικη ηγεσία και θα καταλύσει στην Ιερα Μονή Παντελεήμονος όπου διαμένουν ρωσικής, κυρίως, καταγωγής μοναχοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξέφρασε την επιθυμία κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί το Άγιον Όρος τις επόμενες μέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά