Φωτιά στη Μόρια Λέσβου
Στάχτη έγινε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Λέσβο - Σύλληψη πέντε υπόπτων

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πέντε ύποπτοι συνελλήφθησαν για τον εμπρησμό του ΚΥΤ Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από φωτιά που σάρωσε τον καταυλισμό, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν στο δρόμο.

Αναλυτικά:

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ενα είναι βέβαιο.. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Πανεπιστημιακοί: «Το Πανεπιστήμιο ως εργαστήριο ειρήνης - Καταδίκη της ρητορικής και της ρακτικής του πολέμου»
Κάλεσμα για ενεργό ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας, διεθνείς συνεργασίες και δράσεις υπέρ της ειρήνης απέναντι στην κλιμάκωση των συγκρούσεων
Πανεπιστημιακοί: «Το Πανεπιστήμιο ως εργαστήριο ειρήνης - Καταδίκη της ρητορικής και της ρακτικής του πολέμου»