«Καμπανάκι» από καθηγήτρια επιδημιολόγίας: Θα φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα – Είμαστε σε πόλεμο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδική για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, τις τελευταίες μέρες

Την δραματική κατάσταση περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο».

«Είμαστε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην εντατική για να πάρουμε μέτρα. Έχουμε ξεπεράσει το 1 στο δείκτη μετάδοσης», δήλωσε η καθηγήτρια.

Σύμφωνα με την ίδια, αν δεν πάρουμε μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Όπως ανέφερε, «μας ανησυχεί επειδή τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και είναι εύκολο, όπου και αν πας, μπορείς να κολλήσεις. Για πολλές ημέρες αφού πάρεις τον ιο, δεν έχεις συμπτώματα, μπορεί να βγει και αρνητικό το τεστ, για αυτό ο μόνος τρόπος είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Θα έπρεπε να είναι γενικευμένη χρήση μάσκας, γιατί δεν ξέρεις από που θα πάρεις τον ιό και που θα τον μεταδόσεις. Είναι κινούμενη και μυστική βόμβα, για αυτό χρειάζονται τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Για τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επισήμανε ότι «θα πρέπει να υπάρχει όριο σε εκείνους που μπορούν να κατέβουν στην αποβάθρα στο μετρό. Κάποιος μπορεί να δώσει κουπόνια για ταξί. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιούσουν και στρατιωτικά οχήματα».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο αρχηγός της «17Ν» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Παρέμβαση ΗΠΑ για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη φυλακή»
Πρωτοφανής πίεση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δηλώνει «βαθιά απογοητευμένο» από την απελευθέρωση του «αρχηγού της "17Ν"»
Παρέμβαση ΗΠΑ για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη φυλακή»
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Μια αυστηρά χρησιμοθηρική και μονόπλευρη Παιδεία που υπαγορεύεται από τις επιταγές της τεχνητής νοημοσύνης και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης