Λαμία: Καταγγελία- Κατέβασαν μετανάστη από το τρένο γιατί νόμιζαν ότι έχει κορονοϊό
Πρωτοφανές ρατσιστικό περιστατικό καταγγέλλει 48χρονος μετανάστης από το Καμερούν, αναφέροντας ότι τον ανάγκασαν να κατέβει από το τρένο στη Λαμία, επειδή πίστευαν ότι έχει κορονοϊό. [Βίντεο]

Το περιστατικό αναδεικνύει η τοπική ιστοσελίδα lamiareport, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του 48χρονου, αλλά και του αντιδήμαρχου Λαμιέων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ο Καμερουνέζος κατέβηκε από το τρένο γιατί δεν είχε πληρώσει το σωστό αντίτιμο για το ταξίδι του προς την Καρδίτσα.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο 48χρονος εντοπίστηκε να έχει εκδώσει εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά, ενώ φέρεται να ήθελε να πάει στην Καρδίτσα.

Κατά τον έλεγχο στα χαρτιά του αποκαλύφθηκε ότι έφερε χαρτί στο οποίο είχε καταγραφεί πως είχε νοσήσει από κορονοϊό τον Μάιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται και απαίτησαν ο μετανάστης να κατέβει από το τρένο.

Ο ίδιος ο 48χρονος δηλώνει στο lamiareport ότι ο ελεγκτής τον ανάγκασε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι. Την ίδια στιγμή ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Όταν κατέβηκε στον σταθμό το τρένο αναχώρησε και ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι υγιής και είχε θεραπευτεί εδώ και δύο περίπου μήνες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος μεσολάβησε για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα εισιτήρια και ο μετανάστης έφτασε στον προορισμό του. Όπως έγινε γνωστό ο 48χρονος φιλοξενούνταν στην Καρδίτσα στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ο αντιδήμαρχος Λαμιέων δήλωσε σχετικά ότι «υπάρχουν καταγγελίες ότι προπηλακίστηκε από άλλους συνταξιδιώτες του. Θέλω να καταδικάσω φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού απέναντι σε φορείς, κρούσματα και νοσούντες του Covid-19. Να δείξουμε ψυχραιμία και να μην εξαντλούμε την αυστηρότητά μας απέναντι στον φτωχό, τον έγχρωμο και το ασθενή».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντά ότι είναι συνηθισμένη πρακτική για όσους δεν έχουν πληρώσει το σωστό αντίτιμο να τους απομονώνουν, ώστε να μην κρύβονται στις τουαλέτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki_agogi_4.jpg
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
«Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι είναι και η ΔΔΕ συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι οι μαθητές, και μάλιστα της Ειδικής Αγωγής, δε διδάσκονται όλα τα...
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Πέλλα: Μαθητής Γυμνασίου κατηγορείται ότι έβρισε και απείλησε συνομήλική του μέσα στο σχολείο
15χρονη μαθήτρια γυμνασίου κατήγγειλε στις 9 Απριλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, ότι συνομήλικός της την απείλησε και την εξύβρισε
Πέλλα: Μαθητής Γυμνασίου κατηγορείται ότι έβρισε και απείλησε συνομήλική του μέσα στο σχολείο
sholiki_ekdromi.jpg
Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι πάντοτε "εκδρομή" και πάντως όχι για όλους...
«Το υψηλό κόστος συμμετοχής είναι παράγοντας αποκλεισμού των πιο αδύναμων οικονομικά μαθητών οι οποίοι όμως έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη...
Οι σχολικές εκδρομές δεν είναι πάντοτε "εκδρομή" και πάντως όχι για όλους...
Γυναίκα στη θάλασσα
Αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα όταν προσπάθησε να πιάσει τη βαλίτσα της (Video)
Η γυναίκα στην προσπάθειά της να συγκρατήσει τη βαλίτσα της κατέληξε στη θάλασσα
Αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα όταν προσπάθησε να πιάσει τη βαλίτσα της (Video)