κορονοϊός
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Συνολικά 110 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν το Σάββατο 1 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Παράλληλα, 10 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ δεν έχουν καταγραφεί  νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Aναλυτικότερα:

- εννέα κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- τρία εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
- δεκαεννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-τριάντα επτά κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *δέκα εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσ/κης*. 
-είκοσι τρία κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων*.
-Έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.
-Τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
-Τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.  
-Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.   
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας. 
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 01/08/2020

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 01 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 110, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4587 (ημερήσια μεταβολή +2.5%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 206 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκδήλωση ΟΙΕΛΕ
Εκδήλωση-συζήτηση για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς για την εκπαίδευση
Η εκδήλωση έχει τίτλο «Σχολικό κουδούνι: το δημοκρατικό σχολείο ασπίδα απέναντι στον αυταρχισμό» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2026,...
Εκδήλωση-συζήτηση για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς για την εκπαίδευση
Θλιμμένη μαθήτρια
Σοκ σε σχολείο: 15χρονος δημιούργησε με ΑΙ και μοιράστηκε γυμνή εικόνα μαθήτριας
Δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων που «έγδυσαν» μέσω ΑΙ συμμαθήτριά τους και μοίρασαν τη φωτογραφία
Σοκ σε σχολείο: 15χρονος δημιούργησε με ΑΙ και μοιράστηκε γυμνή εικόνα μαθήτριας