Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=156986759364653&id=108544074208922 at this time, please check again later.
Σταγιάτες
Οι κάτοικοι εκπροσωπούνται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Οι κάτοικοι των Σταγιατών υπερασπίζονται ένα δικαίωμά τους αναγνωρισμένο σε οικουμενικό επίπεδο και δεν θα κάνουν πίσω»

Μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατέθεσαν οι κάτοικοι των Σταγιατών, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελυθερίας», συνοδευόμενη από δεκάδες κατοίκους του χωριού  έφτασε στα Δικαστήρια λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης. Αφού έγινε μια μικρή συγκέντρωση με δηλώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας, η κα Κωνσταντοπούλου, συνοδευόμενη από τους κατοίκους του χωριού κατευθύνθηκε στο γραφεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, όπου καταθέσαν τη μήνυση που υπογράφουν πάνω από εκατό κάτοικοι του χωριού.

Η μήνυση αφορά τις συκοφαντίες, τις ύβρεις και τι απειλές που δέχτηκαν, ενώ θα ακολουθήσει αγωγή και θα ζητηθεί κατεπείγουσα ποινική δίωξη.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=156986759364653&id=108544074208922

Τι δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κα Κωνσταντοπούλου, είπε ότι κατατίθεται μήνυση σε βάρος του δημάρχου Βόλου γιατί με τις δηλώσεις που έκανε προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή τους, τους εξύβρισε, τους συκοφάντησε, τους καταμήνυσε ψευδώς ενώπιον της Αρχής, τους απείλησε και αποπειράθηκε να τους εκβιάσει.

Όπως είπε, οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς, που λατρεύουν το χωριό τους και το νερό της Κρύας Βρύσης και με τη μήνυσή τους αυτή υπερασπίζονται το δικαίωμα στην αξιοπρέπειά τους αι υο δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο νερό, από το οποίο υδροδοτείται το χωριό τους εδώ και 350 χρόνια.

Η Ζ Κωνσταντοπούλου είπε ότι σήμερα (σ.σ χθες) είναι η 10η επέτειος από τη θεσμοθέτηση και αναγνώριση, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, του παγκόσμιου δικαιώματος στο νερό και οι κάτοικοι των Σταγιατών υπερασπίζονται ένα δικαίωμά τους αναγνωρισμένο σε οικουμενικό επίπεδο και δεν θα κάνουν πίσω.
Σύμφωνα με τη νομικό, εκεί που υπάρχει ασυδοσία και αυθαιρεσία, επιβάλλεται κανείς να ασκεί τα δικαιώματά του και να ζητά προστασία από τη Δικαιοσύνη.

«Οι λίβελοι που εξαπέλυσε ο κ. Μπέος εανντιον των ανθρώπων, δεν είναι τυχαίοι. Θέλησε με αυτές τις συκοφαντίες, με τις απειλές και τις εκβιαστικές του δηλώσεις, θέλησε να τους αποθαρρύνει από το να ασκήσουν τα δικαιώματά τους και να τους κάνεινα σωπάσουν σε σχέση με την παραβίαση των δικαιωμάτων τους», ανέφερε.
Η ίδια είπε ότι η μήνυση αυτή είναι μια πρώτη κίνηση, καθώς οι κάτοικοι δεν θα σταματήσουν εδώ, ούτε θα σταματήσουν στο ποινικό επίπεδο, αλλά θα ασκήσουν όλα εκείνα τα δικαιώματα που αναγνωρίζει ο νόμος, το Σύνταγμα και οι υπερνομοθετικές διατάξεις και θα ζητήσουν από τη Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος της και να προστατέψει αυτό που είναι ιερό.

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι οι κάτοικοι έχουν συντηρήσει το δίκτυ υδροδότησης, μερίμνησαν για την υδρομάστευση, φροντίζουν κάθε φορά να αποκαθιστούν οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει, σε πείσμα της πλήρους αδράνειας των αρμοδίων αρχών εδώ και δεκαετίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, για κάθε παράλειψη, για κάθε υπαίτια παραβίαση και για κάθε αμέλεια, θα αναζητηθούν ευθύνες.
«Το σίγουρο είναι ότι τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της πηγής δεν θα περάσουν, ούτε από το παράθυρο, ούτε εκ πλαγίου, θα πρέπει να περάσουν πάνω από όλους αυτούς τους ανθρώπους που αντιστέκονται και η απόπειρα αλλοίωσης της πραγματικότητας, επίσης δεν θα περάσει», είπε, χαρακτήρισε το νερό της πηγής νερό που απολαμβάνει ο επισκέπτης, η ίδια ήπιε και δεν έπαθε τίποτα, όπως και οι άνθρωποι που πίνουν το νερό εδώ και γενιές, αντίθετα με όσα ψευδέστατα ισχυρίζεται ο κ. Μπέος.

Αναφορικά με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ η κα Κωνταντοπούλου είναι ότι οι κάτοικοι τις αμφισβητούν και η ίδια περιμένει να τις δει, είναι ερευνητέο ποιος τις έκανε και δεν έχουν κοινοποιηθεί σε κανέναν κάτοικο.

Μέρος του αγώνα των κατοίκων

Εκ μέρους των κατοίκων των Σταγιατών, ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος τόνισε ότι η μήνυση είναι ένα κομμάτι του αγώνα των κατοίκων να ξαναφέρουν το νερό της Κρύας Βρύση στο χωριό, το φορτίο που έχει αναλάβει το χωριό για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και το φορτίο να αντιμετωπιστεί η Δημοτική Αρχή που δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με αυτό τον φασιστικό και ρατσιστικό τρόπο, που εκφράζεται με ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, που έχει επιλέξει αντί διαλόγου, απέναντι σε ένα μικρό χωριό.

«Άσχετα αν είμαστε ένα μικρό χωριό, έχουμε πολύ μεγάλη συμπαράσταση από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εάν αυτό δεν τους συγκινεί, θα τους συγκινήσει προφανώς η αντίσταση του μικρού χωριού από τους ανθρώπους και από το παρών που θα δώσουν οι αλληλέγγυες δυνάμεις», τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος.

Πηγή:magnesianews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοσ
ΣΑΤΕΑ: «Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ΠΕ71 από την πρόσκληση του ΙΕΠ»
«Θα ήταν σοβαρή παράλειψη η μη συμμετοχή και εκπαιδευτικών ΠΕ71 οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε θέματα προσαρμογής αναλυτικών προγραμμάτων όλων των...
ΣΑΤΕΑ: «Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ΠΕ71 από την πρόσκληση του ΙΕΠ»
eidiki_agogi_4.jpg
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
«Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι είναι και η ΔΔΕ συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι οι μαθητές, και μάλιστα της Ειδικής Αγωγής, δε διδάσκονται όλα τα...
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
papei_9.jpg
Ο ρόλος των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη δημιουργία ίσων ευκαιριών
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Ο ρόλος των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη δημιουργία ίσων ευκαιριών
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΣΕΠ 3Κ/2020: Τα προσωρινά αποτελέσματα για το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα για μόνιμη πρόσληψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΑΣΕΠ 3Κ/2020: Τα προσωρινά αποτελέσματα για το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων