Μάκης Κυριζίδης
«Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε» - Απίστευτη γκάφα του Μάκη Κυριζίδη σε συζήτηση για τις... πολεμικές αποζημιώσεις και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

Ένα... μαργαριτάρι «έκρυβε» η πολιτική συζήτηση του Παντελή Σαββίδη  (μεταδόθηκε ζωντανά την Κυριακή 19 Ιουλίου από το anixneuseis.gr) με θέμα την 46 η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και τις αντιδράσεις για την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιστράτηγος ε.α. και Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας Δημήτρης Αλευρομάγειρος (ο οποίος ενημέρωσε αρχικά για τα γεγονότα που έλαβαν στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 κατά την τουρκική εισβολή), ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης και δικηγόρος στο επάγγελμα Μάκης Κυριζίδης, ο Καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης ο Γιώργος Ρακκάς, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και ο
Συγγραμματέας, επίσης, του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας Αριστομένης Συγγελάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασκήθηκε συγκροτημένη κριτική προς το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και την ατζέντα για αναθεώρηση της ιστορίας και, ιδιαίτερα, των ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να επιδείξει συναινετική πολιτική, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έκανε την... απίστευτο πρόταση: 

«Να διευκολύνω την κουβέντα... Εγώ καλώ τον κύριο Συγγελάκη, το Εθνικό Συμβούλιο, τον κύριο Γλέζο, όποιον θέλει, ας έρθει στο δημοτικό συμβούλιο».

Σε αυτό το σημείο εξανέστη ο  Αριστομένης Συγγελάκης: «Ο Μανόλης ο Γλέζος πέθανε, δυστυχώς, πριν 3,5 μήνες».

«Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε... Το Εθνικό Συμβούλιο δεν ξέρω ποιον εκπροσωπεί...».

«Αν είναι δυνατόν, αν είναι δυνατόν! Δεν γνωρίζετε ότι ο Μανώλης Γλέζος πέθανε πριν 3,5 μήνες;», παρενέβη εκ νέου ο Α. Συγγελάκη, με τον καθηγητή Γιώργο Μαργαρίτη να συμπληρώνει: : «Όλα αυτά εκπορεύονται από το πατριωτικό πρόσημο;», στο οποίο νωρίτερο είχε αναφερθεί ο αντιδήμαρχος ως... σήμα κατατεθέν της νέας δημοτικής αρχής.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα ξεκινάει στο 1.04.20 στο βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)