touni skitso
Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας της Ιωάννας Τούνη φέρνει για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια το «sextortion», το φαινόμενο των διαδικτυακών εκβιασμών με «ροζ» περιεχόμενο, που βιώνει πλήθος γυναικών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Κύμα συμπαράστασης στην Ιωάννα Τούνη έχει εκδηλωθεί στα social media, μετά την εξομολόγηση - καταγγελία της ίδιας αναφορικά με το βίντεο με προσωπικές της στιγμές που διέρρευσε πρώην σύντροφός της και τις δικαστικές περιπέτειες που βιώνει.

«Είμαστε μαζί με κάθε Τούνη», είναι το σύνθημα που αναγράφεται σε σκίτσο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Αντίστοιχο σχόλιο δημοσίευσε και η Έλενα Ακρίτα.

Το ζήτημα έχει περάσει και στη σφαίρα της πολιτικής. Τόσο ο έκπροσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, αλλά και ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανήρτησαν σχετικά σχόλια στα social media.

Ο Παύλος Χρηστίδης γράφει:

Υπόθεση J. Touni:
Είδα το βίντεο. Η Ιωάννα Τούνη είναι όλα τα κορίτσια που έχουν έρθει κλαίγοντας να μας πουν ότι έχουν πρόβλημα. Ότι ο πρώην τις εκβιάζει ή ότι, ακόμα χειρότερα, είδαν τις φωτογραφίες τους να περιφέρονται σε ένα κινητό από χέρι σε χέρι. Η Ιωάννα Τούνη και όλες οι Ιωάννες, οι κοπέλες του κόσμου αυτού, έχουν κάθε δικαίωμα να είναι όμορφες, να κάνουν σεξ με όποιον ή όποια θέλουν και να αποθανατίζουν με τους συντρόφους τους τις προσωπικές τους στιγμές. Η σεξουαλικότητα είναι χαρά και το όσα κάποιοι φορτώνουν σε κάθε κοπέλα που τολμά να είναι όμορφη και να απολαμβάνει το σεξ, δεν δείχνει τίποτα άλλο παρά παρέμβαση στη ζωή της. Το να κατηγορείς κάποια ή κάποιον ότι είναι πολύ δραστήρια ερωτικά δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί προσβλητικό σχόλιο.

Μπράβο στην Ιωάννα , την οποία δεν γνωρίζω, αλλά ξέρω ότι θέλει τεράστια δύναμη να βγεις να μιλήσεις για κάτι τέτοιο. Μπράβο γιατί δείχνει το δρόμο σε κάθε κορίτσι που βασανίζεται, εκβιάζεται, και μένει σε μια ένοχη σιωπή εγκλωβισμένη σε στερεότυπα που είναι ψεύτικα.

Βγείτε θαρραλέα μπροστά και πιστέψτε στον εαυτό σας. Μην μασάτε! Πιστέψτε ότι η ζωή είναι όμορφη, τα χάδια και το σεξ είναι απολαυστικά και δεν έχετε κανένα λόγο να ντραπείτε γι’ αυτά. Και να είστε αυστηρές και αυστηροί. Κυνηγήστε όποιον δεν σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα, τα ατομικά σας δικαιώματα: Νομικά, δημόσια, με κάθε τρόπο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημοσιεύει προσωπικές σας στιγμές χωρίς την άδειά σας. Είναι απαραίτητο να δούμε και αυτό το νομικό πλαίσιο ξανά.

Και μια φράση για τους γονείς: Σταθείτε και υποστηρίξτε τα παιδιά σας. Μην τα κατηγορήσετε για το σεξ που έκαναν ή τις φωτογραφίες που έβγαλαν. Σταθείτε δίπλα στο παιδί σας, απέναντι σε όποιον το πληγώνει. Μιλήστε μαζί τους. Γιατί μόνο έτσι θα κάνουμε δυνατούς, ώριμους πολίτες που θα γνωρίζουν το δίκιο τους και θα ξέρουν να το διεκδικούν.

Από την πλευρά του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης:

Την Ιωάννα Τούνη δεν την γνώριζα, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Τώρα πλέον την ξέρω, ως μία γυναίκα που αντιμετωπίζει με παραδειγματικό θάρρος και αξιοπρέπεια, μία τέτοια δοκιμασία που σε φέρνει σε αμηχανία, στην καλύτερη περίπτωση. Ή στην χειρότερη περίπτωση σε οδηγεί σε αυτοκτονία, οπως στην περίπτωση της Λίνας Κοεμτζή στη Θεσσαλονίκη.

Όσο δεν υπάρχει ισχυρό θεσμικό πλαίσιο άμεσης και ολοκληρωτικής προστασίας, το "φιλοθεάμον κοινό" θα διψά για σάρκα και αίμα (αίμα ναι, όχι σπέρμα) και τα αρπακτικά της ενημέρωσης θα νιώθουν "υποχρεωμένα" να του τα προσφέρουν.

Η καθεμία και ο καθένας έχει τη δύναμη να νικήσει τον φόβο.

Με την Τούνη λοιπόν και με την κάθε Τούνη, και τώρα και πάντα, από εδώ μέχρι την άκρη του κόσμου.

touni skitso

Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας της Ιωάννας Τούνη φέρνει για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια το «sextortion», το φαινόμενο των διαδικτυακών εκβιασμών με «ροζ» περιεχόμενο, που βιώνει πλήθος γυναικών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόκειται για μια πράξη κατά την οποία ο θύτης δημοσιοποιεί φωτογραφίες ή βίντεο με ερωτικές στιγμές εν αγνοία του θύματος, με οικονομικά κίνητρα ή πρόθεση εκδίκησης και «εξευτελισμού», την ώρα που τα θύματα, γυναίκες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, βιώνουν πραγματική κακοποίηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο