astynomikos syriza
Στη δημοσιότητα βίντεο που καταρρίπτουν τις κατηγορίες σε βάρος του

Ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου άσκησε η Εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού που καταγγελεται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος, που αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα Δράση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο αστυνομικός, αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν στην πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του κόμματος, από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του.

Τα βίντεο που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ και του ΣΕΦΕΕΑ

Την ίδια ώρα, το γύρο του διαδικτύου κάνουν δύο βίντεο που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΕΑ) στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος υπαστυνόμου.

Στα βίντεο αντίθετα αποτυπώνεται η άγρια καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων και της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. 

Από το οπτικοακουστικό υλικό δεν προκύπτει ουδεμία χειροδικία σε βάρος των συναδέλφων του υπαστυνόμου, αντιθέτως εκείνος διενεργώντας το καθήκον του (αφού βρισκόταν εκεί εν υπηρεσία -κι όχι εκτός αυτής, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η ΣΕΦΕΕΑ- ως φρουρός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα