drasi epithesi
Στα βίντεο αντίθετα καταγράφεται η προκλητική στάση των αστυνομικών της ΔΡΑΣΗΣ που επιτίθενται σε διαδηλωτές

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν δύο βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΕΑ) στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος υπαστυνόμου, όπου παρουσιάζεται να «απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου». Στα βίντεο αντίθετα αποτυπώνεται η άγρια καταστολή των δυνάμεων της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. 

Από τα βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Law & Order» δεν προκύπτει ουδεμία χειροδικία σε βάρος των συναδέλφων του υπαστυνόμου, αντιθέτως εκείνος διενεργώντας το καθήκον του (αφού βρισκόταν εκεί εν υπηρεσία -κι όχι εκτός αυτής, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η ΣΕΦΕΕΑ- ως φρουρός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ των ατόμων που επιχείρησαν οι αστυνομικοί να χτυπήσουν ήταν και ο 67χρονος συνταξιούχος έμπορος και μέλος του οργανωτικού γραφείου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Γκόγκογλου. Αυτός ήταν, όπως φαίνεται, ο....«κουκουλοφόρος» που «γλίτωσε».

Στα βίντεο αντίθετα καταγράφεται η προκλητική στάση των αστυνομικών της ΔΡΑΣΗΣ.

Ταυτόχρονα ο ίδιος ο Άγγελος Γκόγκογλου ανέφερε στο «Kontra 24»: «Στήνουν μια σκευωρία με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη», ενώ κατήγγειλε αναίτια επίθεση στο μπλοκ του κόμματος, λέγοντας πως «εφευρέθηκε η ιστορία με τον αστυνομικό που απελευθέρωσε ''κουκουλοφόρο''». Ο ''κουκολοφόρος'' ήμουν εγώ», σημείωσε, δίνοντας λεπτομέρειες για το συμβάν που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί με διαφορετικό τρόπο.

«Ένα μηχανάκι με αστυνομικό ερχόταν κατά πάνω μου. Την τελευταία στιγμή με τράβηξε πίσω ο Πέτρος Γαλατσάτος που ήταν δίπλα μου και γλίτωσα. Ακολούθησαν σπρωξίματα. Διαμαρτυρήθηκα» είπε και πρόσθεσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν αδικαιολόγητα με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Με την εικόνα από το περιστατικό να παίζει στις οθόνες, ο κ. Γκόγκογλου σημείωσε πως «δεν υπήρχε κανένας κουκουλοφόρος εκεί», καταγγέλλοντας πως «στήθηκε μια ολόκληρη παραφιλολογία με ψεύδη και συκοφαντίες».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
mathites tsanta
Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων
«Κατά την άσκηση της γονικής μέριμνας οι γονείς καταβάλλουν προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Αν διαφωνούν, αποφασίζει το...
Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων