Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες
Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Εισαγγελίας Μυτιλήνης να ασκήσει ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης HIAS

Οι πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Λέσβου στο διάστημα μεταξύ 1ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση είχε αναστείλει την υποβολή νέων αιτήσεων.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης αλλά και άλλων οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την καταγγελία για τη ποινική δίωξη σε βάρος προσφύγων έκανε η οργάνωση HIAS, η οποία παρέχει νομικές υπηρεσίες σε αιτούντες άσυλο.

Επιπλέον, την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των 850 προσφύγων καταγγέλλει και ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ).

«Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Να αποσυρθούν άμεσα οι καταγγελίες στους 850 πρόσφυγες. Να αποσυρθούν οι ρατσιστικοί νόμοι και οι διατάξεις που ακυρώνουν την πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων των προσφύγων», τονίζει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγρότες
Αγρότες: Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα για τα μπλόκα μετά το Μαξίμου
Μη ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών – Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα για τη συνέχεια των...
Αγρότες: Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα για τα μπλόκα μετά το Μαξίμου