Thumbnail
«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικά σωματεία. Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, ενώ προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Το Δ.Σ ΔΟΕ εκφράζει «την έντονη και πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, επιδιώκοντας τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της κοινωνικής αντίδρασης μέσω της μεθοδευμένης περιστολής του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση».

Ακόμα, «καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα υλοποιώντας τον αγωνιστικό σχεδιασμό που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».

Η ΟΛΜΕ σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Το νέο νομοσχέδιο ολοκληρώνει ένα σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιδιώκει να βάλει στο "γύψο" την μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών, των λαϊκών και πολιτικών οργανώσεων, που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική. Διαμορφώνει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς το οποίο στη πράξη επιχειρεί να καταργήσει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», με στόχο να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για τα δικαιώματα τους και να επιβάλλει ανεμπόδιστα την αντεργατική πολιτική».

Παράλληλα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Επιπλέον, συλλαλητήριο «με κεντρικό σύνθημα η φωνή των εργατών δεν φιμωνεται, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» έχουν προγραμματίσει στο Σύνταγμα στις 8μμ εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΑΠ
ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εισαγωγής για το 2024/2025 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής αίτησης
Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στις 14 Ιουνίου
ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εισαγωγής για το 2024/2025 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής αίτησης