apergia giatroi
Η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική» και «ξαναβγάζει από το συρτάρι το σχέδιο για την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες»

Εικοσιτετράωρη πανυγειονομική απεργία για αύριο, 16 Ιουνίου, έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. 

Στάση εργασίας από 8.00 έως 15.00, για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Μαβίλη στις 8:30 πμ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Και οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην προχωρήσει καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, ένταξη στα ΒΑΕ.

«Δεν θεωρούμε ότι είναι "περιττός" ούτε ένας από τους 400 συνάδελφους μας επικουρικούς γιατρούς και τους 2.700 συναδέλφους επικουρικούς νοσηλευτές και λοιπούς υγειονομικούς, που προσλήφθηκαν την περίοδο της επιδημίας. Γιατί δεν θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται το 20% των συναδέλφων μας, που αρχίζουν να μετράνε τους μήνες αντίστροφα πριν την απόλυσή τους», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση «αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας και εξακολουθεί τις αναγκαστικές μετακινήσεις αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις». Σημειώνει ότι «η πολιτική που θεωρεί την υγεία-ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας - εμπόρευμα χρεοκόπησε», προσθέτοντας ότι «αυτή η πολιτική ευθύνεται για το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα ένα ολόκληρο ΕΣΥ μετατράπηκε σε κορονοΕΣΥ, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της επιδημίας, χωρίς να μπορεί να συνδυάσει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορονοϊό με την περίθαλψη ασθενών με άλλες παθήσεις».

Η ΟΕΝΓΕ καταλήγει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική» και «ξαναβγάζει από το συρτάρι το σχέδιο για την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες, για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Επίθεση με οξύ σε κατάστημα της Κομοτηνής – Στο νοσοκομείο 25χρονη υπάλληλος
Συνελήφθη 43χρονη μετά από απόπειρα κλοπής – Είχε πάνω της μαχαίρι, ηρεμιστικά και μπουκάλι με υδροχλωρικό οξύ
Επίθεση με οξύ σε κατάστημα της Κομοτηνής – Στο νοσοκομείο 25χρονη υπάλληλος
οδωντοτος
Διπλή βλάβη στον Οδοντωτό: Εγκλωβίστηκαν 77 επιβάτες – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ακινητοποιήθηκε και η εφεδρική αμαξοστοιχία – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού με ΕΜΑΚ και Πολιτική Προστασία
Διπλή βλάβη στον Οδοντωτό: Εγκλωβίστηκαν 77 επιβάτες – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
ευρώπη epso
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ
Ανοιχτές οι αιτήσεις για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τύπου «ΑΣΕΠ» – Χωρίς προϋπηρεσία, με πτυχίο τριετούς φοίτησης οι υποψήφιοι
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ