Νέα Φιλαδέλφεια
Καταγγελία για αντιδήμαρχο της παράταξης Βούρου στη Νέα Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων Νέας Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας για τη στάση του αντιδημάρχου Σπύρου Γραμμένου απέναντι σε εργαζόμενη του δήμου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου, μιλώντας σε συνεργείο εργαζόμενων πρασίνου αφού τους έκανε γνωστό ότι ο ίδιος σε συνεργασία με το δήμαρχο διεξάγουν μελέτη προκειμένου να δικαιολογηθεί η παράδοση όλου του πρασίνου σε ιδιώτη, κάλεσε εργαζόμενη που ρώτησε αν αυτό είναι απειλή απάντησε «να μην τον κοιτά στα μάτια όταν του μιλάει»!

Αναλυτικά η καταγγελία:

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του πρασίνου - η τρομοκράτηση εργαζομένων δε θα περάσει
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η δημοτική αρχή αντί να ασχολείται με τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου και πως από αυτές θα ικανοποιηθούν με διεκδίκηση πόρων από το κεντρικό κράτος και με προσλήψεις προσωπικού έχει επιδοθεί να κάνει οικονομοτεχνικές μελέτες προκειμένου να αποδείξει ότι η εκχώρηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι η καλύτερη λύση.

Το διαπιστώσαμε με το πλύσιμο των κάδων, τα σενάρια για να το άναμμα των καντηλιών από ιδιώτες, το χάρισμα του οικοπέδου του 3ου παιδικού σταθμού στη Μητρόπολη.
Τελευταίο περιστατικό αποτελεί η απειλητική δήλωση του Αντιδημάρχου πρασίνου στους εργαζόμενους ότι μαζί με το Δήμαρχο έχουν ξεκινήσει να υπολογίζουν το κοστολόγιο της υπηρεσίας πρασίνου προκειμένου να το δώσουν σε ιδιώτη και οι υπάλληλοι του να μεταφερθούν στην καθαριότητα. Όταν μάλιστα εργαζόμενη του δήμου διαμαρτυρήθηκε ότι αυτό είναι απειλή ο κος Αντιδήμαρχος απαίτησε να μην τον κοιτάει στα μάτια όταν του μιλάει!!!!!!!

Η απειλή της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας, η τρομοκράτηση του προσωπικού ή απαξίωση της υπαλληλικής ιεραρχίας μέσα από την καθημερινή εμπλοκή και τις προσωπικές εντολές για το που θα δουλέψει το προσωπικό είναι το μοντέλο αντιδημαρχίας του συγκεκριμένου αιρετού.

Την ίδια ώρα με άνεση επιτρέπει τη δράση «εθελοντών» σε δημοτικούς χώρους πρασίνου χωρίς να ενημερώνει την υπηρεσία και παρά του ότι σε συνάντηση του Σωματείου προ μηνών με το κο Δήμαρχο είχε δεσμευτεί ο ίδιος ότι εθελοντικές δράσεις θα υπάρχουν μόνο σε σχεδιασμένες και οργανωμένες από το δήμο μέρες και με περιορισμένο αντικείμενο.
Θα ήταν καλύτερο η δημοτική αρχή να κάνει μελέτες υπεράσπισης και ενίσχυσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

Να προχωρήσει και όχι να καταργήσει τη δυνατότητα να προσλάβει άμεσα 12 εργαζόμενους στο πράσινο.

Να ενισχύσει το μηχανολογικό εξοπλισμό της υπηρεσίας πρασίνου.

Να χορηγήσει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας πρασίνου.

Καλούμε προσωπικά τον κο Δήμαρχο να πάρει θέση για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του συγκεκριμένου αντιδημάρχου απένταντι στους εργαζόμενους και να τοποθετηθεί αν πράγματι είναι σε συνεννόηση μαζί του η διαδικασία κοστολογικής μελέτης για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας πρασίνου.

Καλούμε και τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα
Η έκπτωση παρέχεται με τον μοναδικό κωδικό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον χρόνο πρόσληψής τους, εφόσον δεν έχουν ήδη εξαντλήσει τις δέκα (10)...
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα