Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όχι στις εξώσεις προσφύγων από Δομές και διαμερίσματα
Εχθρός μας δεν είναι οι πρόσφυγες! Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους! Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ - Προτεινόμενη ημερομηνία Παρασκευή 29/5, στις 2.00 μ.μ

Σε εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την έξωση των αναγνωρισμένων προσφύγων από τους χώρους που μένουν, δημιουργώντας χιλιάδες άστεγους. Ήδη ανακοίνωσε ότι μετά τις 31/5 θα προχωρήσει στις εξώσεις προσφύγων από διαμερίσματα και δομές, καθώς και στη διακοπή των επιδομάτων, που και τα δύο χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας και άλλων διεθνών οργανισμών.

Οι προσφυγές διαμαρτύρονται, γιατί ενώ τους έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα, η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακραία επικίνδυνη αντιπροσφυγική απόφαση μοιράζοντας τελεσίγραφα ότι θα τους πετάξει στο δρόμο, εξωθώντας τους στην αστεγία. Και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια για ενοικίαση ή τα ενοίκια είναι στα ύψη και ούτε δίνονται σε πρόσφυγες τα ελάχιστα που υπάρχουν με το ξενοφοβικό ρατσιστικό κλίμα που καλλιεργεί.

Οι πρόσφυγες σε όλες τις προσφυγικές δομές της χώρας, σε όλη την διάρκεια της δίμηνης καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊου έμειναν ανοχύρωτοι. Ήταν και συνεχίζουν να είναι στοιβαγμένοι σε σκηνές και δομές χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής. Όσο για τα τεστ ούτε λόγος! Τώρα που βρισκόμαστε στον δρόμο για την περιβόητη «κανονικότητα», η κυβέρνηση εντείνει  την αντιπροσφυγική και ξενοφοβική της πολιτική. Μια πολιτική που απειλεί με έξωση και διακοπή της πενιχρής οικονομικής βοήθειας που λαμβάνουν πάνω από 10.000 πρόσφυγες στην χώρα μας – μεταξύ αυτών και οι πρόσφυγες στις δομές στην Θεσσαλονίκη. Μια απάνθρωπη απόφαση πετάει χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο χωρίς να τους εξασφαλίσει τα ελάχιστα για την διαβίωση τους!

Σε όλη τη χώρα οι πρόσφυγες κινητοποιούνται και διεκδικούν το δικαίωμα στη στέγη. Είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί τους για να μη μείνει κανείς άστεγος, ούτε πρόσφυγας, ούτε ντόπιος.

Εχθρός μας δεν είναι οι πρόσφυγες! Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους!
Εχθρός μας είναι αντιπροσφυγική πολιτική  της κυβέρνησης και της ΕΕ  που χτυπά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών!

Εχθρός μας είναι η πολιτική που φορτώνει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες των φτωχών, των εργαζομένων, των ανέργων, του λαού!

Μία είναι η λύση: κοινός αγώνας ντόπιων  και ξένων για την ανατροπή των αντιπροσφυγικών πολιτικών για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης προσφύγων και μεταναστών!

Προχωράμε σε :

-παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (προτεινόμενη ημερομηνία, Παρασκευή 29/5, στις 2.00 μ.μ.)

-Επίσκεψη αλληλεγγύης στο Βαγιοχώρι το Σάββατο 6/6,για διανομή του υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης. Καλούμε τα σχολεία και τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στηρίζοντας την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ με συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης.

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βιετνάμ: 31 εκ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία - Κίνδυνος για αύξηση της ανεργίας
Βιετνάμ: 31 εκ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία - Κίνδυνος για αύξηση της ανεργίας
Αν και το Βιετνάμ έχει καταγράψει μόλις 369 κρούσματα κορονοϊού και κανένα θάνατο, η οικονομία του έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα
Βιετνάμ: 31 εκ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία - Κίνδυνος για αύξηση της ανεργίας
Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες
Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες
Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Εισαγγελίας Μυτιλήνης να ασκήσει ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με καταγγελία της...
Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες