Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τον παππού στη Θεσσαλονίκη που φέρεται να ασελγούσε στις εγγονές του

Στην υπόθεση αναφέρθηκε ο ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Στέφανος Αλεβίζος, , μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

Ο Στ. Αλεβίζος αναφερόμενος στα τέσσερα κορίτσια, ηλικίας 9-16 ετών, επισήμανε ότι η κοινωνική υπηρεσία του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι σε επαφή με τις Αρχές και την οικογένεια.

Ερώτημα είναι κατά πόσο μπορούν να επουλωθούν τέτοια ψυχικά τραύματα στα παιδιά, και εκεί όπως λέει ο Στ. Αλεβίζος, υπεισέρχεται ο ρόλος των ψυχολόγων για να μπορέσει να τα στηρίξει.

Μέσα από την εκπομπή έδωσε συμβουλές προς τους γονείς για το τι να συμβουλεύουν τα παιδιά τους προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από περιπτώσεις ασέλγειας. 

Όπως επισήμανε, το σημαντικό είναι οι γονείς να χτίσουν μια σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους για να τους εμπιστευτούν ο,τιδήποτε τα προβληματίζει.Συνήθως αυτά τα περιστατικά, εξελίσσονται με τον χρόνο. Επίσης, είναι σημαντικό να μπορεί το παιδί να προστατεύσει τον εαυτό του. Εμείς λέμε πάντα στους γονείς να λένε στα παιδιά μια απλή κουβέντα: Ό,τι κι αν έχεις κάνει, ό,τι κι αν έχεις πει, όπως κι αν είσαι εξωτερικά, δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε χτυπήσει, να σε βρίσει ή να σε αγγίξει με τρόπο μυστικό. Ποιος είναι ο τρόπος μυστικός; Είναι να σε αγγίξει κάποιος στις περιοχές που κρύβει το εσώρουχό σου, το στήθος ή το στόμα σου και να σου ζητήσει να το κρατήσεις μυστικό από τη μαμά ή τον μπαμπά ή τη δασκάλα.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από μια ευαισθητοποιημένη κυρία που απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ακολούθησε η παρέμβαση της Αστυνομίας. Η κυρία ενώ προχωρούσε είδε έναν ηλικιωμένο και την προβλημάτισε ο τρόπος με τον οποίο άγγιζε και χάιδευε το παιδί. Προσπάθησε να προσεγγίσει το παιδί, απομακρύνθηκε. Ο ηλικιωμένος ξαναπήγε στο ίδιο σημείο. Στη συνέχεια, η κυρία κάλεσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και με τη συνεργασία της αστυνομίας, κινητοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εντοπιστεί ο άνδρας.

Σημαντικό είναι, όπως είπε ο Στ. Αλεβίζος, ότι ο κόσμος σηκώνει το τηλέφωνο και κάνει καταγγελίες στο 1056 για περίεργες υποθέσεις που τον προβληματίζουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

covid-maska
Κορονοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Οι δύο επικρατέστερες θεωρίες για το πώς προέκυψε
Παρότι πολλοί φοβούνται ότι με την εμφάνιση του όμικρον μπορεί να αρχίζει η πανδημία από την αρχή, αυτό είναι μάλλον αβάσιμο
Κορονοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Οι δύο επικρατέστερες θεωρίες για το πώς προέκυψε