Ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τα παιδιά στα οποία ασελγούσε ο παππούς τους - Δίνει συμβουλές σε γονείς
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τον παππού στη Θεσσαλονίκη που φέρεται να ασελγούσε στις εγγονές του

Στην υπόθεση αναφέρθηκε ο ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Στέφανος Αλεβίζος, , μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

Ο Στ. Αλεβίζος αναφερόμενος στα τέσσερα κορίτσια, ηλικίας 9-16 ετών, επισήμανε ότι η κοινωνική υπηρεσία του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι σε επαφή με τις Αρχές και την οικογένεια.

Ερώτημα είναι κατά πόσο μπορούν να επουλωθούν τέτοια ψυχικά τραύματα στα παιδιά, και εκεί όπως λέει ο Στ. Αλεβίζος, υπεισέρχεται ο ρόλος των ψυχολόγων για να μπορέσει να τα στηρίξει.

Μέσα από την εκπομπή έδωσε συμβουλές προς τους γονείς για το τι να συμβουλεύουν τα παιδιά τους προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από περιπτώσεις ασέλγειας. 

Όπως επισήμανε, το σημαντικό είναι οι γονείς να χτίσουν μια σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους για να τους εμπιστευτούν ο,τιδήποτε τα προβληματίζει.Συνήθως αυτά τα περιστατικά, εξελίσσονται με τον χρόνο. Επίσης, είναι σημαντικό να μπορεί το παιδί να προστατεύσει τον εαυτό του. Εμείς λέμε πάντα στους γονείς να λένε στα παιδιά μια απλή κουβέντα: Ό,τι κι αν έχεις κάνει, ό,τι κι αν έχεις πει, όπως κι αν είσαι εξωτερικά, δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε χτυπήσει, να σε βρίσει ή να σε αγγίξει με τρόπο μυστικό. Ποιος είναι ο τρόπος μυστικός; Είναι να σε αγγίξει κάποιος στις περιοχές που κρύβει το εσώρουχό σου, το στήθος ή το στόμα σου και να σου ζητήσει να το κρατήσεις μυστικό από τη μαμά ή τον μπαμπά ή τη δασκάλα.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από μια ευαισθητοποιημένη κυρία που απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ακολούθησε η παρέμβαση της Αστυνομίας. Η κυρία ενώ προχωρούσε είδε έναν ηλικιωμένο και την προβλημάτισε ο τρόπος με τον οποίο άγγιζε και χάιδευε το παιδί. Προσπάθησε να προσεγγίσει το παιδί, απομακρύνθηκε. Ο ηλικιωμένος ξαναπήγε στο ίδιο σημείο. Στη συνέχεια, η κυρία κάλεσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και με τη συνεργασία της αστυνομίας, κινητοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εντοπιστεί ο άνδρας.

Σημαντικό είναι, όπως είπε ο Στ. Αλεβίζος, ότι ο κόσμος σηκώνει το τηλέφωνο και κάνει καταγγελίες στο 1056 για περίεργες υποθέσεις που τον προβληματίζουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντελακ
«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Για πρώτη φορά εκτίθεται στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά
Παρουσιάστηκε ο εμβληματικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά στο Ξενοκράτειο Μουσείο
«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Για πρώτη φορά εκτίθεται στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά
psigeio-kouzina.jpg
Αποζημίωση έως 600€ για καμένες συσκευές από διακοπή ρεύματος – Ποιοι τη δικαιούνται
Ο ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία αποζημίωσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα βήματα και οι προθεσμίες
Αποζημίωση έως 600€ για καμένες συσκευές από διακοπή ρεύματος – Ποιοι τη δικαιούνται
φιλοσοφ
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
Ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πνευματικό αποτύπωμα στη...
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών