Καιρός - Προσοχή: Βραδινό πέρασμα με μπόρες και καταιγίδες – Από τα βόρεια έως τα μεσάνυχτα

Κοινωνία 0

Κορονοϊός: Στους 151 οι νεκροί

κορονοιοσ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοινώθηκε ένας θάνατος και 19 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και την ομάδα λοιμωξιολόγων ανακοινώνονται  19 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 11 εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2710, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 603 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1358 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 9 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

86 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 151 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 97384 κλινικά δείγματα.

Υπενθυμίζεται ότι από εδώ και στο εξής παύει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Η ενημέρωση, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνεται με νέο σύστημα και συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πίνακες Αναπληρωτών - Προσλήψεις 2026: Όλα τα ονόματα έγκυρα και έγκαιρα στο alfavita

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία