Μόρια: Ανακύκλωση πλαστικών από πρόσφυγες και μετανάστες
Για κάθε έξι μπουκάλια παίρνουν ένα γεμάτο νερό

Την τεράστια ποσότητα πλαστικών μπουκαλιών από νερό που κατακλύζουν τον καταυλισμό της Μόριας προσπαθούν να συγκεντρώσουν και να ανακυκλώσουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εκεί.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην MCAT, ομάδα ενημέρωσης για τον κορωνοϊό που έχουν συγκροτήσει οι ίδιοι οι αιτούντες άσυλο και τη μη κυβερνητική οργάνωση «Stand by me Lesvos». Και σύμφωνα με αυτήν, οι αιτούντες άσυλο για κάθε έξι άδεια πλαστικά μπουκάλια που φέρνουν σε φορτηγό αυτοκίνητο έξω από τον καταυλισμό, παραλαμβάνουν ένα νέο γεμάτο με νερό μπουκάλι.

Πάνω από 30.000 πλαστικά μπουκάλια τη μέρα στη Μόρια
Ήδη στο παιχνίδι «κυνήγι» των άδειων πλαστικών μπουκαλιών έχει αποδοθεί ο αριθμός των μικρών παιδιών του καταυλισμού, που υπολογίζονται σε περίπου 4.000. Ας σημειωθεί ότι υπολογίζεται σε 30.000 περίπου τη μέρα, ο αριθμός των μπουκαλιών νερού που χρησιμοποιείται στον καταυλισμό της Μόριας.

«Ελπίζουμε να λύσουμε τρία προβλήματα με την προσπάθειά μας. Να απαλλαγούμε από την τεράστια ποσότητα άδειων μπουκαλιών νερού που καταλήγουν στα σκουπίδια ή σε ρέματα και ανάμεσα στους χώρους κατοίκησής μας. Να προμηθεύσουμε περισσότερο πόσιμο νερό σε όλους. Και να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος» λέει η ομάδα MCAT.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο
«Συγγνώμη, κλείσαμε»: Αγγλόφωνα μεταπτυχιακά μόνο για... Έλληνες
Βίζα σε δύο χρόνια και πρεσβείες που απορρίπτουν υποψηφίους: Τα ανυπέρβλητα εμπόδια που μετατρέπουν την εξωστρέφεια των ΑΕΙ σε «κλειστό κλαμπ»
«Συγγνώμη, κλείσαμε»: Αγγλόφωνα μεταπτυχιακά μόνο για... Έλληνες
education 1280
«Η εκπαίδευση δεν είναι εφαρμογή»: Αντιδράσεις για την ψηφιακή πολιτική στα σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί ασκούν κριτική στις κυβερνητικές εξαγγελίες και ζητά ουσιαστική στήριξη της δημόσιας παιδείας
«Η εκπαίδευση δεν είναι εφαρμογή»: Αντιδράσεις για την ψηφιακή πολιτική στα σχολεία