νικαιας
Διαψεύδουν διοίκηση και Βασίλης Κοντοζαμάνης

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά μετά από καταγγελία πως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας απέκρυψαν κρούσματα κορωνοϊού, ενδεχομένως θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ασθενών και προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τού dikografies.blogspot.com, η καταγγελία για την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά, έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας. Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος να ελέγξουν την καταγγελία, με διενέργεια αυτοψίας στο χώρο του νοσοκομείου.  

Σήμερα το πρωί και σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, σε επικοινωνία εισαγγελέα με τον ΕΟΔΥ, φέρεται να επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα Covid-19 σε γιατρούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη διενεργείται δικαστική έρευνα, κατ΄αρχήν σε βάρος των υπευθύνων του νοσοκομείου, για να διαπιστωθεί αν υπηρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, καθώς επίσης γιά το αδίκημα της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο. 

Διαψεύδουν απόκρυψη κρουσμάτων Κοντοζαμάνης και Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Στη διάψευση ότι υπήρξε απόκρυψη κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας προχώρησαν τόσο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, όσο και το ίδιο το Γενικό Κρατικό, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο.  

«Όταν κάποιος προσέρχεται στα έκτακτα, και θεωρείται ύποπτο κρούσμα απομονώνεται. Όταν το δείγμα είναι θετικό ο ασθενής μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς. Δεν υπάρχει ζήτημα απόκρυψης κρουσμάτων», δήλωσε ο υφυπουργός. 

Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Απαντώντας στην ανυπόστατη και ψευδή καταγγελία περί απόκρυψης ασθενών που νοσούν με COVID-19 θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

1) Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ΔΕΝ είναι νοσοκομείο αναφοράς και κατ’ επέκταση δεν νοσηλεύει ασθενείς που πάσχουν από COVID-19.

2) Είναι αδύνατον να αποκρυφθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενούς ή προσωπικού, διότι τα δείγματα που λαμβάνονται με υπόδειξη των λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου επεξεργάζονται, καταγράφονται και ανακοινώνονται επισήμως στις αρμόδιες αρχές από το ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ¨ΑΤΤΙΚΟΝ".

3) Το νοσοκομείο μας είναι υπέρμαχο της έγκαιρης ενημέρωσης και της απόλυτης διαφάνειας προκειμένου να διαφύλαξη τη δημόσια υγεία, που είναι η απόλυτη υποχρέωση μας, αλλά και για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

4) Ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και κρίνονται πιθανά κρούσματα, λαμβάνεται ΑΜΕΣΑ δείγμα και άμεσα αποστέλλεται για έλεγχο. Οι ασθενείς μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του δείγματος απομονώνονται σε ειδικούς θαλάμους και αν το δείγμα είναι θετικό διακομίζονται σε νοσοκομεία αναφοράς.

5) Τα δύο κρούσματα νοσούντων ιατρών έχουν επισήμως ανακοινωθεί και καταγραφεί στις επίσημες αρχές και τον ΕΟΔΥ από τις 17/4 και 20/4 αντίστοιχα. Για την ασφάλεια του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών, έγινε ιχνηλάτηση επαφών όπως επιτάσσουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, πάρθηκαν 70 δείγματα τα οποία ήταν αρνητικά, ενώ μπήκαν σε προληπτική επταήμερη καραντίνα 15 συνολικά άτομα που είχαν πλέον στενή επαφή με τους εν λόγω ιατρούς, παρά το γεγονός ότι ήταν ασυμπτωματικοί και τα δείγματα τους ήταν αρνητικά.

Η περίοδος καραντίνας έχει λήξει για τα τέσσερα από τα παραπάνω άτομα και τα δείγματα τους εξακολουθούν να είναι αρνητικά.

Τέλος, το νοσοκομείο μας επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την προαναφερόμενη ψευδή καταμήνυση, διότι η αρμοδιότητα του για την προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι αντίθετη με τα καταγγελλόμενα και γι’ αυτό το λόγο τα καταγγελλόμενα είναι αυταπόδεικτα ψευδή.

Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΥΤΟΓΛΟΥ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

royla pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή»...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»