Το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής εν μέσω πανδημίας απολύει συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ από την Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ!

ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΟΧ 1/2017

Με απύθμενο θράσος, εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση απέλυσε 16 εργαζόμενους συμβασιούχους στην υπηρεσία ασύλου. Οι απολύσεις αυτές ανακοινώθηκαν μόλις μία μέρα πριν την προγραμματισμένη απεργία των εργαζόμενων για τις 23/4 με αίτημα την ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των Συμβάσεων της ΣΟΧ 1/2017 και την εξαγγελμένη απεργία διαρκείας τους.

Πρόκειται για πράξη που   έχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης, μιας και εξαίρεσαν από την ανανέωση των συμβάσεων ,την οποία ανακοίνωσαν, δεκαέξι εργαζόμενους/ες, ανάμεσά τους την πρόεδρο του σωματείου, εργαζόμενους που είχαν πρωτοστατήσει στην ίδρυση του σωματείου και της μαχητικής δράσης του.

Η  απόλυση των Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας δε θα γίνει αποδεκτή από όλους τους εργαζόμενους. Σημαίνει ότι το Υπουργείο, εκμεταλλευόμενο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα για μαζική δράση, εντείνει την αντεργατική πολιτική πετώντας και τους εργαζόμενους αυτούς στον δρόμο όπου επικρατούν γενικευμένες συνθήκες ανασφάλειας και εκτεταμένης ανεργίας. ενώ επιδιώκει να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση και το ίδιο το σωματείο απολύοντας την πρόεδρό του.   Πέραν τούτου με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους, που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και την θεσμική του μνήμη.. Την ίδια στιγμή, απαιτεί από τους/ις εργαζόμενους/ες αύξηση της παραγωγικότητας και εντατικοποίηση της εργασίας, προκειμένου να περιφέρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αριθμούς αποδοτικότητας στο προσφυγικό ζήτημα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου από ιδρύσεώς του βρίσκεται σε διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της ανανέωσης των εκάστοτε συμβάσεων στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά δικαιώματα. Ενώ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση  τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων  άσυλο σσο και για τη νέα νομοθεσία.

Μετά την ανακοίνωση των απολύσεων, το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου προχώρησε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με τηλεδιάσκεψη με μαζική συμμετοχή και αποφάσισε μετά την 24ωρη την Πέμπτη 23/4 να συνεχίσει την Παρασκευή 25/4 με απεργία διαρκείας διεκδικώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις, την ανανέωση  όλων των συμβάσεων στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά

Στεκόμαστε στο πλάι των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και παλεύουμε μαζί τους.

 

– Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεων εργασίας. Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις. 

Καμία απόλυση, ούτε τώρα ούτε μετά!

-Να μπει τέρμα στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης των συμβασιούχων.

– Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

– Προσλήψεις και στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.
– Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων.
– Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτιά του Ιδρύματος στη σχετική μελέτη, δήλωσε ότι η συμβολή...
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
pierrakakis
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
«Βάφτισε τα άκρως κερδoσκοπικά πανεπιστήμια των funds σε "μη κερδοσκοπικά" και είχε την  απαίτηση να συμφωνήσουμε» - Τι λέει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον...
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»