Πρόστιμα σε γιατρούς και δημοτικούς συμβούλους που επισκέφθηκαν πρόσφυγες-απεργούς πείνας
Πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση σε γιατρούς και δημοτικούς συμβούλους

Επισκέφθηκαν το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου, με αφορμή καταγγελίες ότι κρατούνται συνωστισμένοι μετανάστες στο ίδιο κελί, οι οποίοι φοβούμενοι για την υγεία τους, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, αλλά τελικά βρέθηκαν με... πρόστιμα στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τον Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, το μεσημέρι της Πέμπτης, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. από τους Θ. Μεγαλοικονόμου ψυχίατρο, Α. Βαφειάδου πρ. δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, Χρ. Βαφειάδη καθηγητή και τον δημοτικό σύμβουλο Ιλίου Δημήτρη Γεωργίου, γιατρό καρδιολόγο, επισκέφθηκαν το Α.Τ. Περιστερίου. Σημειωτέον ότι, εκτός από τα 2 μέλη της αντιπροσωπείας, που είναι και μέλη και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, οι γιατροί Θ. Μεγαλοοικονόμου και Δ. Γεωργίου συμμετείχαν ως γιατροί, έχοντας μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. Ενώ όλοι είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι  αιτιάσεις των αστυνομικών ήταν ότι τη βοήθεια δεν την είχαν ζητήσει τηλεφωνικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι ή η ίδια η αστυνομία!

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. «η αντιμετώπιση των αστυνομικών ήταν ένα ακόμα δείγμα του ακραίου αντιδημοκρατικού δρόμου τρομοκρατίας και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη συναίνεση και των άλλων καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων. 
Όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση». 

Μετά το κόψιμο των προστίμων, υπήρξε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Περιστερίου από την Α. Βαφειάδου και στο Α.Τ. από το δικηγόρο Θ. Συμεωνίδη και η απάντηση του διοικητή του Α.Τ. ήταν να γίνει ένσταση.

σχετικά άρθρα