ekklisia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Oι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο για τον ιερέα, τον ψάλτη και το νεωκόρο, σε σε συγκεκριμένες ώρες

Oι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, δηλαδή για έναν ψάλτη και ένα νεωκόρο. Αυτό επεσήμανε σε όλους τους τόνους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επικαλούμενος τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτη Ναύπακτου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, την Πέμπτη.

«Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί χωρίς εξαιρέσεις ο συγχρωτισμός των πολιτών και μετάδοσης του ιού», τόνισε ακόμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η Εκκλησία της Ελλάδος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνεις προς τους πιστούς εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση «να ακολουθήσουμε την προτροπή της Ιεράς Συνόδου, να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή» και πως «δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια».

Επιπρόσθετα ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο όσον αφορά στα αεροδρόμια, τονίζοντας πως σε εξέταση για τον κορωνοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
Επισκευάζεται με απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη το εμβληματικό ακίνητο του ΙΚΥ στη Βιέννη με κονδύλια 4 εκατ. ευρώ
ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
Άλλο ένα επεισόδιο στην δίχως τέλος κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»