tsiodras
«Δεν θέλουμε να παρατείνουνε την επιδημία ως το καλοκαίρι, δεν θέλουμε να εκτεθούμε όλοι στον ιό τώρα»

«Αν ακολουθούσαμε την τακτική της Ισπανίας, θα είχαμε 2.265 νεκρούς στην Ελλάδα». Αυτό τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πάρει σωστά και έγκαιρα μέτρα για να αποφευχθούν οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Δεν θέλουμε να παρατείνουνε την επιδημία ως το καλοκαίρι, δεν θέλουμε να εκτεθούμε όλοι στον ιό τώρα. Όλοι μπορούμε να κολλήσουμε ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλουμε να στρεσάρουμε το Σύστημα Υγείας όλοι μαζί. Τα μέτρα επαναξιολογούνται όλη την ώρα. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας στο χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε επίσης:

Σ. Τσιόδρας: Πώς να μιλάμε στα παιδιά για τον κορονοϊό (Vid)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σεισμός στην Κύπρο
ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο – «Επανεξετάστε την επίσκεψη» λόγω κινδύνου ένοπλης σύγκρουσης
Οδηγία από τις ΗΠΑ για απομάκρυνση διπλωματικού προσωπικού από την Κύπρο
ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο – «Επανεξετάστε την επίσκεψη» λόγω κινδύνου ένοπλης σύγκρουσης
Πόλεμος παιδιά
Πώς μιλάμε για τον πόλεμο στα παιδιά: Οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς
Όταν η επικαιρότητα προκαλεί φόβο στους ανήλικους και πώς μπορούν οι ενήλικες να τους προσφέρουν ασφάλεια
Πώς μιλάμε για τον πόλεμο στα παιδιά: Οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς