Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο δεύτερος ναυτικός του «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται 34χρονος Ινδονήσιος μέλος του πληρώματος του πλοίου «Ελ.Βενιζέλος»

Ο άνδρας παρελήφθη το βράδυ της Τρίτης από σκάφος του Λιμενικού, καθώς νοσεί από κορονοϊό.

Αποβιβάστηκε στη μαρίνα της Ζέας όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πλέον νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Πρόκειται για τον δεύτερο ναυτικό που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο αφού πριν τρεις ημέρες μεταφέρθηκε για νοσηλεία και ένας 72χρονος Ελβετός.

Το πλοίο συνεχίζει να παραμένει σε αγκυροβόλιο ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά. Ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο τι θα γίνει, αν θα δέσει στο λιμάνι ή θα σηκώσει άγκυρα και θα αποπλεύσει.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Απόφαση-“σταθμός” για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων
Δικαίωμα για πλήρη σύνταξη έχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα για σοβαρά ποινικά αδικήματα (κακουργήματα)
Αλέξης Μητρόπουλος: Απόφαση-“σταθμός” για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων