Κορονοϊός-Δημοσκόπηση: Αρνητικά επηρεάστηκε το εισόδημα σε επτά στους δέκα εργαζόμενους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το 50% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική δημοσκόπηση για την πανδημία του κορονοϊού πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό και το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία- εισόδημά του

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορονοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

   Καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

   Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορονοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

   Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορονοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

   Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορονοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

   Τις ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις κρίνει ως θετικές το 87% και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Η 4η έρευνα για τον κορονοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για όλους και το «Μένουμε Σπίτι» τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρουλ
Το σχέδιο Ανδρουλάκη για το τέλος της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ και τα σενάρια μεταγραφών
Σε κρίσιμη καμπή το ΠΑΣΟΚ: Το τελεσίγραφο Ανδρουλάκη για την εσωστρέφεια και η νέα στρατηγική «διάταξη μάχης»
Το σχέδιο Ανδρουλάκη για το τέλος της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ και τα σενάρια μεταγραφών
Δημήτρης Πιατάς
Δημήτρης Πιατάς για Αχιλλέα Μπέο: «Είναι συνάδελφός μου, κωμικός» (Video)
«O Μπέος ασχολείται και με τα ζώα; Εγώ νόμιζα ότι ασχολιόταν μόνο με τους ανθρώπους. Φαίνεται βρήκε κοινά στοιχεία. Μπορεί»
Δημήτρης Πιατάς για Αχιλλέα Μπέο: «Είναι συνάδελφός μου, κωμικός» (Video)