nosokomeio kastorias
Ο άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρό υποκείμενο νόσημα

Ενας άνδρας 89 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς με κορονοϊό είναι ο 29ος νεκρός από την επιδημία στην Ελλάδα. Ο υπερήλικας έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα και κατέληξε τα ξημερώματα.

Ο 89χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 24 Μαρτίου, διαγνώσθηκε με κορονοϊό και είχε εικόνα βαριάς λοίμωξης. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο υπερήλικας υποβλήθηκε και σε αιμοκάθαρση, ενώ επανέλαβε την έκκληση για ενίσχυση του τοπικού νοσοκομείου, αφού η Καστοριά είναι επιδημιολογικά περίπου δέκα ημέρες μπροστά από την Αττική.

Πρόκειται για το πέμπτο θύμα του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, ενώ το τοπικό νοσοκομείο εκπέμπει SOS για τις αντοχές του. Οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση για να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του και τα μέσα προστασίας του προσωπικού του. Περίπου 25 άνθρωποι από την περιοχή έχουν διακομισθεί από το νοσοκομείο της Καστοριάς στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ άλλοι 14 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Ειδικότερα, χθες, με ανακοίνωση της η Π.Ε. Καστοριάς απηύθυνε έκκληση για μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 & FFP3 για το Νοσοκομείο & το ΕΚΑΒ της πόλης.

Η Περιφερειακή Ενότητα και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος ζητούν από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου «να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».
Στην ανακοίνωση της η αντιπεριφέρεια Καστοριάς τονίζει ότι «οι ανάγκες είναι τεράστιες και ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προστατεύοντας τις δομές υγείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας».

Τέλος τονίζεται ότι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν το παραπάνω υγειονομικό υλικό μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 24673 50200/1.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1