71 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νοσούντων σε 892, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Από τους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες.
57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 54 άνδρες είναι διασωληνωμένοι, όλοι με υποκείμενα νοσήματα.
42 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.
Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.
«Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, δεν έχουμε εκθετική αύξηση», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας
Πάντως σημείωσε ότι η εικόνα σε Ιταλία και Ισπανία είναι τόσο άσχημη που οι επιστήμονες ανησυχούν, λέγοντας πως εάν αρθούν τα μέτρα θα έχουμε μεγάλη αύξηση και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 μέρες ανέβηκε δέκα φορές και έφτασε από 3,3% σε 31,6% ανά 100.000 άτομα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Από ποια ώρα θα βρέχει σήμερα Τετάρτη στην Αττική
Alfavita Newsroom