Ολ. Κοσμοπούλου: Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι για καλό
«Αν ήθελαν να περιορίσουν την επιδημία θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και να υλοποιήσουν όσα ζητάει η ΟΕΝΓΕ» αναφέρει η παθολόγος - λοιμωξιολόγος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Όλγα Κοσμοπούλου

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι για καλό. Και δεν είναι για τον περιορισμό της επιδημίας. Αν ήθελαν να περιορίσουν την επιδημία θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και να υλοποιήσουν όσα ζητάει η ΟΕΝΓΕ» αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η παθολόγος - λοιμωξιολόγος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Όλγα Κοσμοπούλου.

Όπως τονίζει, ο περιορισμός της κυκλοφορίας -σε αντίθεση με την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ- δεν αποτελεί επιστημονικό μέτρο για τη εξάπλωση του ιού, κάνοντας λόγο για τρομακτικό μέτρο εκ μέρους της κυβέρνησης.

Δείτε την ανάρτηση της Όλγας Κοσμοπούλου:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι για καλό. Και δεν είναι για τον περιορισμό της επιδημίας. Αν ήθελαν να περιορίσουν την επιδημία θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και να υλοποιήσουν όσα ζητάει η ΟΕΝΓΕ. Το πρώτο τουλάχιστον, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Έλεος!

Ούτως ή άλλως, η τυφλή καραντίνα και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι επιστημονικά απαραίτητα μέτρα (θα μπορούσε να είναι στοχευμένη καραντίνα είτε για τις ευπαθείς ομάδες είτε για βεβαιωμένες περιπτώσεις μετά από ελέγχους), ειδικά όταν ο πληθυσμός, στην μεγάλη του πλειοψηφία υπακούει ως τώρα στα μέτρα.

Είτε η κυβέρνηση το κάνει επειδή βρίσκεται σε πανικό, είτε επειδή με την αφορμή επενδύει στο μέλλον, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη. Πόσω μάλλον, όταν πλήθος εργαζομένων δεν έχει σταματήσει να εργάζεται. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμπη
Τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη: Ποιοι και σε ποια σημεία κάνουν απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
Στην Αθήνα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει προκηρύξει απεργία και καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 στο Σύνταγμα. Απεργιακές αποφάσεις έχουν λάβει...
Τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη: Ποιοι και σε ποια σημεία κάνουν απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
Γεωργία Ρεμπούτσικα
ΕΟΠΠΕΠ: «Πράσινο φως» στην Τράπεζα Θεμάτων Πιστοποίησης Συμβούλων Σταδιοδρομίας
ΕΟΠΠΕΠ: Εγκρίθηκε η Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις πιστοποίησης Συμβούλων Σταδιοδρομίας – Επαγγελματικού Προσανατολισμού
ΕΟΠΠΕΠ: «Πράσινο φως» στην Τράπεζα Θεμάτων Πιστοποίησης Συμβούλων Σταδιοδρομίας