Thumbnail
«Η έλλειψη των ατομικών μέσων προστασίας είναι ήδη πραγματικότητα στις δημόσιες δομές υγείας»

Την ανάγκη στελέχωσης και εξοπλισμού με το κατάλληλο υλικό υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους γιατροί από τα Χανιά, επαναλαμβάνοντας την έκκληση προς όλους να παραμείνουν σπίτι τους και να ελαχιστοποιήσουν τις εξόδους και τις κοινωνικές επαφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων (ΕΓΕΣΥΧ):

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

μετά τα χειροκροτήματα, τα κοπλιμέντα περί ηρωισμού και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ότι μετά την κρίση δε θα μας ξεχάσουν… ας δούμε την πραγματικότητα. Από χθες το βράδυ έχει σταλεί σε όλες τις περιφέρειες υγείας της χώρας έγγραφο οδηγιών προς επαγγελματίες υγείας για τη διαχείριση κρουσμάτων σε περίπτωση έλλειψης των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκες, γάντια, γυαλιά, αδιάβροχες ρόμπες κτλ.

Η έλλειψη των ατομικών μέσων προστασίας είναι ήδη πραγματικότητα στις δημόσιες δομές υγείας αλλά φαίνεται πλέον ότι αυτή η πραγματικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Θα υποχρεωθούμε να εργαστούμε χωρίς μέτρα ασφαλείας, θα υποχρεωθούμε να νοσήσουμε, θα υποχρεωθούμε να διασπείρουμε τον ιό… είμαστε δηλαδή αναλώσιμοι κι εμείς κι οι ασθενείς μας. Όσοι δειλιάσουν πιθανότατα θα κατηγορηθούν ως «λιγόψυχοι», ανεύθυνοι και «άτιμοι» απέναντι στον όρκο του Ιπποκράτη. Λιποτάκτες σε έναν πόλεμο όπου κλήθηκαν να πολεμήσουν χωρίς όπλα!

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας όχι για να μας λυπηθούν ή να μας θαυμάσουν, αλλά για να μπορούν να φιλτράρουν την επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση αυτής της μεγάλης κρίσης. Δεν είμαστε ήρωες… είμαστε άνθρωποι όπως και εσείς. Έχουμε το ίδιο άγχος, τον ίδιο φόβο, τις ίδιες ανάγκες, το ίδιο ένστικτο αυτοπροστασίας.

Πολλοί συνάδελφοι μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά δεν έχουν οδηγία να μείνουν σπίτι, γιατί το ΕΣΥ είναι γερασμένο και αποδεκατισμένο από τις μνημονιακές πολιτικές.

Τα αιτήματα μας είναι απλά και λογικά:
– Άμεση μέριμνα της πολιτείας για προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και υλικοτεχνικής υποδομής (αναπνευστήρες, μόνιτορ κτλ.)
– Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
– Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Και φυσικά από όλους εσάς ζητάμε να ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ! Δε θέλουμε χειροκροτήματα. Θέλουμε να ενώσετε τις φωνές σας με τις δικές μας ώστε να προστατευτούμε όλοι… και μετά τη «μπόρα» να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο, δωρεάν και επαρκώς στελεχωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βαγγέλης Γιαννακούρας
«Αλαλούμ» στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου αλλά έχει διαγραφεί
«Κωμικοτραγικό» σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ καθώς το κόμμα καλείται να «ξε-διαγράψει» τον βουλευτή που θα πάρει τη θέση του Κωνσταντινόπουλου
«Αλαλούμ» στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου αλλά έχει διαγραφεί
Αφίσα μουσικού σχολείου Πειραιά
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο Μεσολόγγι με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με λογισμό και μ’ όνειρο»
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά τιμούν την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο Μεσολόγγι με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με λογισμό και μ’ όνειρο»