31 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την επιδημία, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 418.
Από αυτά, 65 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.
Ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι τα 70 έτη.
14 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.
Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.
«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα - ένα τα κρούσματα αλλά μόνο τα σοβαρά», σημείωσε.
Περισσότερα σε λίγο...
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Προάγεται στην ΣΤ' Δημοτικού και στην αιωνιότητα»: Το σπαρακτικό αντίο στον 12χρονο από την Άρτα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ