Ατίθασοι καρναβαλιστές: Παρέμβαση εισαγγελέα για το μπουρανί στον Τύρναβο
Δεν ξέρουμε αν κόλλησαν κορονοϊό οι ατίθασοι καρναβαλιστές, μερικοί εξ αυτών πάντως θα λογοδοτήσουν για την οργάνωση των εκδηλώσεων παρά την απαγόρυση, στη δικαιοσύνη

Πέντε μέλη του Συλλόγου Γαϊτανάκι-Μπουρανί κλήθηκαν σε απολογία από την πταισματοδίκη Λάρισας για το μπουρανί που έκαναν την Καθαρά Δευτέρα, ενώ είχαν απαγορευτεί οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, για τον φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού.

Με δημόσια πρόσκληση που απηύθυναν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τα μέλη του Συλλόγου Γαϊτανάκι-Μπουρανί καλούσαν τον κόσμο σε ιδιωτικό αναψυκτήριο την Καθαρά Δευτέρα 9 Μαρτίου προκειμένου να γιορτάσουν το έθιμο μπουρανί, που είναι γνωστό για την προκλητικότητά του στα τραγούδια και στις μεταμφιέσεις. Στο αναψυκτήριο συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα που έφαγαν το μπουρανί, τραγούδησαν και χόρεψαν. Η δημόσια πρόσκληση προκάλεσε την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας και τα πέντε μέλη της διοίκησης του Συλλόγου έλαβαν κλήση για να απολογηθούν την Πέμπτη 19 Μαρτίου στην Πταισματοδίκη Λάρισας.

Σημειώνεται ότι την Καθαρά Δευτέρα ήταν σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού, ενώ η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια. «Σεβόμενοι την απόφαση αυτή δεν κάναμε το έθιμο σε δημόσιο χώρο, αλλά σε ιδιωτικό αναψυκτήριο περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από την πλατεία.

Στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί πολλά περισσότερα άτομα γιατί άλλος σύλλογος είχε εκεί εκδήλωση, ενώ και το βράδυ της προηγούμενης μέρας, Κυριακής της Αποκριάς, ήταν 2000 καρναβαλιστές στην πλατεία και στους δρόμους. Εμείς ήμασταν 200 άτομα σε ιδιωτικό χώρο», λέει στο ethnos.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαϊτανάκι-Μπουρανί, Γιώργος Πανταζής. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι ο δήμος είχε απαγορεύσει τις μαζικές εκδηλώσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις, υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής που τους υπέδειξαν τον συγκεκριμένο χώρο.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ στο ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα