Thumbnail
Δήλωση του Φοίβου Δεληβοριά για τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό και την μαζική ροή προσφύγων προς τα βόρεια σύνορα με την Τουρκία σχολίασε στο tvxs ο καλλιτέχνης Φοίβος Δεληβοριάς.

«Μόλις χρηματοδοτηθήκαμε αδρά για να γίνουμε για πάντα η aspida, ο μικρονοϊκός bodyguard μιας Ευρώπης που ενώ παίζει τα παιχνίδια της με τον κάθε Ερντογάν, δεν θέλει να αναλάβει τις κοινωνικές συνέπειες αυτών των σκληρών παιχνιδιών.

Κρίμα που είμαστε απόλυτα ανίκανοι να ορθώσουμε ανάστημα σε αυτή την υποκρισία. Χυδαίο επίσης το να βαφτίζουμε αυτή την ταπεινωτική ήττα Έπος. Και τους δυστυχισμένους αμάχους “ασύμμετρη απειλή”.

Ελπίζω πραγματικά να μη φτάσουμε σε ασυμμάζευτα εγκλήματα κατά αμάχων. Ας σκεφτούν τι φρικιαστικές συνέπειες θα έχει κάτι τέτοιο όσοι δημαγωγούν και ηρωολογούν από θέσεις ευθύνης, πολιτικοί ή δημοσιογράφοι.

Το αυγό του φιδιού να μείνει για πάντα στο σκοτάδι του. Όταν το αφήσεις να βγει δίνοντάς του «λογικά» επιχειρήματα, καταστρέφεις τους νέους, τον πολιτισμό, τη σκέψη, τη χώρα σου. Αυτό το έχει δείξει δεκάδες φορές η Ιστορία.

Ενώνω τη φωνή μου με τους χιλιάδες ανήσυχους συμπολίτες μου. Η φωνή μας μπορεί να σκεπάζεται, να συκοφαντείται και να απομονώνεται, έχει όμως διάρκεια και θα επικρατήσει της κραυγής.

Φοίβος Δεληβοριάς».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Galgotias University
Ινδία: Πανεπιστήμιο παρουσίασε κινεζικό ρομπότ ως δικό του δημιούργημα στη Σύνοδο AI
Η viral γκάφα παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Αποβλήθηκε το Πανεπιστήμιο από το κορυφαίο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης
Ινδία: Πανεπιστήμιο παρουσίασε κινεζικό ρομπότ ως δικό του δημιούργημα στη Σύνοδο AI
γονικές παροχές
Γονικές παροχές: Τέλος στα «τρίγωνα» με δωρεές σε αδέλφια, νύφες και πεθερές
«Μπλόκο» στα «τρίγωνα» της φοροαποφυγής βάζει η ΑΑΔΕ - Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα "φωτιά" που αγγίζουν το 30% της αξίας
Γονικές παροχές: Τέλος στα «τρίγωνα» με δωρεές σε αδέλφια, νύφες και πεθερές
απθ
ΑΠΘ - Σκληρή καταγγελία ΕΛΜΕ για ΜΑΤ στο campus: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» –
Ένταση και συλλήψεις στο ΑΠΘ: Οι ΕΛΜΕ καταγγέλλουν εισβολή των ΜΑΤ και ζητούν απαλλαγή των φοιτητών
ΑΠΘ - Σκληρή καταγγελία ΕΛΜΕ για ΜΑΤ στο campus: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» –