Thumbnail
Δήλωση του Φοίβου Δεληβοριά για τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό και την μαζική ροή προσφύγων προς τα βόρεια σύνορα με την Τουρκία σχολίασε στο tvxs ο καλλιτέχνης Φοίβος Δεληβοριάς.

«Μόλις χρηματοδοτηθήκαμε αδρά για να γίνουμε για πάντα η aspida, ο μικρονοϊκός bodyguard μιας Ευρώπης που ενώ παίζει τα παιχνίδια της με τον κάθε Ερντογάν, δεν θέλει να αναλάβει τις κοινωνικές συνέπειες αυτών των σκληρών παιχνιδιών.

Κρίμα που είμαστε απόλυτα ανίκανοι να ορθώσουμε ανάστημα σε αυτή την υποκρισία. Χυδαίο επίσης το να βαφτίζουμε αυτή την ταπεινωτική ήττα Έπος. Και τους δυστυχισμένους αμάχους “ασύμμετρη απειλή”.

Ελπίζω πραγματικά να μη φτάσουμε σε ασυμμάζευτα εγκλήματα κατά αμάχων. Ας σκεφτούν τι φρικιαστικές συνέπειες θα έχει κάτι τέτοιο όσοι δημαγωγούν και ηρωολογούν από θέσεις ευθύνης, πολιτικοί ή δημοσιογράφοι.

Το αυγό του φιδιού να μείνει για πάντα στο σκοτάδι του. Όταν το αφήσεις να βγει δίνοντάς του «λογικά» επιχειρήματα, καταστρέφεις τους νέους, τον πολιτισμό, τη σκέψη, τη χώρα σου. Αυτό το έχει δείξει δεκάδες φορές η Ιστορία.

Ενώνω τη φωνή μου με τους χιλιάδες ανήσυχους συμπολίτες μου. Η φωνή μας μπορεί να σκεπάζεται, να συκοφαντείται και να απομονώνεται, έχει όμως διάρκεια και θα επικρατήσει της κραυγής.

Φοίβος Δεληβοριάς».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο