Μια στάση στην ανθρωπιά, με μουσική, χαμόγελα και φωνές από τη διαπολιτισμική χορωδία Cantalaloun έδωσε άλλο χρώμα σήμερα στην πλατεία Σαπφούς και τον γκρίζο Σαββατιάτικο ουρανό της Μυτιλήνης.
Μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και με αποκορύφωμα τη χτεσινή «περιοδεία» νεοναζί Γερμανών και Αυστριακών στο κέντρο της πόλης και την αγορά της Ερμού, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν υπέρ της ειρήνης, ενάντια στις βιαιοπραγίες, τα μπλόκα και τον «έλεγχο διαβατηρίων και ταυτοτήτων» που βάζουν σύνορα χωροταξικά, και διχάζουν την κοινωνία.
Ειρηνικά, ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας ήταν ένα διάλειμμα για όλους, μια μικρή επιστροφή στην «κανονικότητα». Είναι δύσκολος ο απολογισμός των τελευταίων εβδομάδων, κάθε λεπτομέρεια μικρή και μεγάλη μπορεί να ξεχαστεί, οι συζητήσεις δεν τελειώνουν και ένας πυρετός ειδοποιήσεων «σκάει» στα κινητά τηλέφωνα και τις εφαρμογές των social media.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών
Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ