evros
Προπηλακίζουν και χτυπούν πρόσφυγες και οποιονδήποτε αποκαλύπτει τη δράση τους

Ένοπλες περιπολίες πραγματοποιούν ορισμένοι κάτοικοι στον Έβρο, «συλλαμβάνοντας» και κακοποιώντας πρόσφυγες. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, Κώστας Πλιάκος, ο ίδιος δέχθηκε προπηλακισμό από τους εν λόγω κατοίκους.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του CNN Greece, το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, στον κεντρικό δρόμο Διδυμοτείχου - Φερών, τρεις μετανάστες περπατούσαν με κατεύθυνση προς τις Φέρες. Ο ίδιος σταμάτησε δίπλα τους και τους ρώτησε από πού είναι και πού πάνε. Σε λιγότερο από ένα λεπτό εμφανίστηκε ένα αγροτικό όχημα, από το οποίο κατέβηκαν δύο άντρες και μία γυναίκα και ο ένας άντρας κρατούσε καραμπίνα. Τα άτομα αυτά είπαν ότι είναι κάτοικοι από τα γύρω χωριά και τα τελευταία βράδια βγαίνουν περιπολίες και πιάνουν μετανάστες και τους παραδίδουν στην αστυνομία.

Όπως εξιστορεί ο δημοσιογράφος, «οι τρεις μετανάστες κατάλαβαν τι πρόκειται να συμβεί και άρχισαν να τρέχουν και τότε ο άντρας με την καραμπίνα πυροβόλησε στον αέρα. Οι δύο κατάφεραν να μπουν στα χωράφια και να εξαφανιστούν αλλά ο τρίτος έμεινε πίσω, τον έπιασαν, τον χτύπησαν και τον έβαλαν να κάτσει σε ένα σημείο στη άκρη  του δρόμου. Στη συνέχεια ήρθαν άλλα δύο αγροτικά αυτοκίνητα και κατέβηκαν μερικοί ακόμη άνδρες, δεν θυμάμαι αριθμό. Κάποιοι προσπάθησαν να βρουν αυτούς που το έσκασαν και κάποιοι έμειναν στο σημείο, όπου έβαλαν τον μετανάστη να ξαπλώσει, τον χτυπούσαν τον χλεύαζαν και τον έβριζαν. Εγώ παρατηρούσα όλα αυτά από μια απόσταση 10 έως 15 μέτρων και τους ρωτούσα γιατί τον χτυπούν».

Και συνεχίζει:

«Επειδή είδαν ότι κρατούσα κινητό τηλέφωνο στο χέρι φαντάστηκαν ότι τους βιντεοσκοπούσα και στράφηκαν εναντίον μου. Τους είπα ότι είμαι δημοσιογράφος και ότι δεν βιντεοσκοπώ αλλά δεν πρόλαβα να συζητήσω περισσότερο, με προπηλάκισαν, μου πήραν το κινητό και με χτύπησαν. Στη συνέχεια ένας εξ αυτών, εξέφρασε μεταμέλεια για την ένταση, μου έπιασε την κουβέντα και μου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά για τον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν το θέμα της κρίσης στον Έβρο.

Μετά από αυτό αποχώρησα για να μην έχω περισσότερους μπελάδες και πήγα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για μια τυπική εξέταση η οποία έδειξε μώλωπες και θλαστικά τραύματα».

Πληροφορίες: cnn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουκουρέστι
Προσλήψεις ελληνόφωνων στο Βουκουρέστι: Μισθός πάνω από των 28.500 ευρώ και δωρεάν διαμονή
Η εταιρεία προσφέρει μεταξύ άλλων δωρεάν αεροπορικά, Ιδιωτική ασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας
Προσλήψεις ελληνόφωνων στο Βουκουρέστι: Μισθός πάνω από των 28.500 ευρώ και δωρεάν διαμονή
πατρων
Πολυτεχνείο Κρήτης: Επίσκεψη 19 Πρέσβεων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Οι Πρέσβεις και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ακαδημαϊκή δραστηριότητα και την καινοτόμο...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Επίσκεψη 19 Πρέσβεων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
filosofiki-athinas-1.jpg
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ατελείωτα τα «αδειάσματα» του Υπουργού Παιδείας - Αντιδρά και η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ
Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: Η εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αξίζουν σεβασμό και όχι εντολές και ποινές. Οποιοδήποτε ρήγμα στην εκπαίδευση έχει...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ατελείωτα τα «αδειάσματα» του Υπουργού Παιδείας - Αντιδρά και η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ