ΜΑΤ
Ακόμα μια παράσταση αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Χίο, όπως και τις τρεις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο, κατά τις οποίες αστυνομικοί χτύπησαν ανθρώπους και κατέστρεψαν οχήματα

Με χουλιγκάνικη μέθοδο αποχώρησαν από τη Χίο το μεσημέρι της Πέμπτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν τα ξημερώματα της Τρίτης με απόφαση της κυβέρνησης μετατρέποντας το νησί σε εμπόλεμη ζώνη. 

Με φόντο το όργιο καταστολής και μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στις μαζικές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στη δημιουργία κλειστών προσφυγικών δομών μέσω επίταξης χώρων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», έδωσαν την τελευταία τους παράσταση, κινούμενοι εναντίον ομάδας 15 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον λιμένα Μεστών και σε απόσταση ασφαλείας.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα και φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, αστυνομικοί με πολιτικά πήραν κράνη και ρόπαλα και αφού έριξαν δεκάδες χημικά προς τους συγκεντρωμένους, πήδησαν την περίφραξη του λιμένα και έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους.

 

 


Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και την ώρα που ο καταπέλτης έκλεινε η κάμερα του «π» κατέγραψε τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη εστιάστηκε στην υπεράσπιση των ΜΑΤ, λέγοντας ότι είναι άνανδρο να τους χτυπά κάποιος, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως ανθρώπους της διπλανής πόρτας.


Μηνυτήρια αναφορά Μιχαηλίδη

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε επίσης ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε χθες από άνδρες των ΜΑΤ, όταν προσπάθησε να παρέμβει -και με την ιατρική του ιδιότητα- υπέρ ενός τραυματία.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Άγιος Μακάριος Βροντάδου, όπου πολίτες είχα στήσει μπλόκο για να μην περάσουν μηχανήματα και ΜΑΤ ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες για τις νέες δομές, προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη, ο οποίος είχε συλληφθεί και αιμορραγούσε.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών για το συμβάν και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά.

Με πληροφορίες από το Politischios

Διαβάστε περισσότερα: 

Όργιο καταστολής σε Χίο και Λέσβο - Γενική απεργία σήμερα - Aποχωρούν τα ΜΑΤ μετά τις αντιδράσεις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγιο
Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα - Το χρονικό της μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα
Το σύμβολο της χριστιανοσύνης αναμένεται να φτάσει σε λίγες ώρες στην ελληνική πρωτεύουσα, ξεκινώντας το ταξίδι του για κάθε γωνιά της χώρας.
Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα - Το χρονικό της μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα
Αγορές σε σούπερ μάρκετ
Πώς η πολυετής κρίση άλλαξε τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων
Η εμπειρία των συνεχόμενων οικονομικών κρίσεων, της πανδημίας και της ενεργειακής αστάθειας έχει σμιλέψει ένα νέο καταναλωτικό πρότυπο, το οποίο...
Πώς η πολυετής κρίση άλλαξε τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων
peripoliko5-8.jpg
Τραγωδία στην Ευκαρπία: Εντοπισμός νεκρού άνδρα σε ρέμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου
Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τις αρχές, οι οποίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα
Τραγωδία στην Ευκαρπία: Εντοπισμός νεκρού άνδρα σε ρέμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου