Εξάρχεια: Ρατσιστική επίθεση σε Ιρανούς πρόσφυγες
Ρατσιστική επίθεση σε βάρος τεσσάρων Ιρανών προσφύγων καταγγέλλει η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

Τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν από υπάλληλο πάρκινγκ τέσσερις Ιρανοί πρόσφυγες καταγγέλλει με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26.

Αναλυτικά, αναφέρει ότι:

«Την Πέμπτη 13/2, περίπου στις 12 το βράδυ, τέσσερις φίλοι της κοινότητας μας, Ιρανοί πρόσφυγες, τρεις άντρες και μια γυναίκα, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από τον υπάλληλο του πάρκινγκ επί της Νοταρά 31. Μια ρατσιστική επίθεση η οποία ξεκίνησε από έναν υπάλληλο με υπερβάλλοντα ζήλο και ολοκληρώθηκε από μια παρακρατική επίθεση των ένστολων τραμπούκων της ΕΛΑΣ στέλνοντας τον έναν από τους τέσσερις στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα τόσο στο κεφάλι όσο και στο μάτι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπάλληλος του πάρκινγκ επιτέθηκε στους τέσσερις φίλους μας, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούν να κλέψουν κάποιο αυτοκίνητο του, ενώ οι ίδιοι απλώς στέκονταν μπροστά στο πάρκινγκ του και είχαν έναν έντονο διάλογο.

Αφού τους κατηγόρησε ότι προσπαθούν να κλέψουν κάποιο αυτοκίνητο, πήρε ένα ξύλινο παλούκι και ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση ως άτυπος εντολοδόχος του νέου δόγματος «Νόμου και Τάξης» που ζούμε το τελευταίο διάστημα στη γειτονιά μας.

Χτύπησε τον έναν στο κεφάλι και ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν την κατάσταση εκείνος ειδοποίησε την αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν σε χρόνο μηδέν τέσσερις ασφαλίτες, τρία συμβατικά οχήματα και τέσσερις μηχανές «δράση», σε σύνολο πάνω από 20 άτομα, που εξαπέλυσαν μια άγρια επίθεση ΜΟΝΟ στους τέσσερις φίλους μας. Τους γρονθοκόπησαν και χτύπησαν επανειλημμένα το κεφάλι του ενός στην κολώνα σηματοδότησης στη διασταύρωση των οδών Νοταρά με Δεληγιάννη. Στη συνέχεια τους έβαλαν μέσα στα ασφαλίτικα αυτοκίνητα με χειροπέδες στα χέρια, αλλά για να ολοκληρώσουν το βασανισμό ενός από τους φίλους μας, όχι όπως ξέραμε μέχρι πρότινος, αλλά με το ένα χέρι πάνω, πίσω από το σβέρκο και το άλλο χέρι από κάτω πίσω από τη μέση!!! Δε σταματάνε βέβαια εκεί, καθ’ όλη τη διαδρομή μέχρι το Α. Τ. Εξαρχείων τους κακοποιούν με γροθιές, κλωτσιές και χαστούκια στα πρόσωπά τους.
Φτάνοντας στο Α. Τ. Εξαρχείων τους ανεβάζουν αρχικώς στον πρώτο όροφο όπου και απομονώνουν την κοπέλα από τους υπόλοιπους. Εκεί ξεκινάει ο δεύτερος γύρος προσβολής της αξιοπρέπειάς τους, γδύνοντας τον έναν από τους τέσσερις εντελώς, ψάχνοντας για ανύπαρκτα μαχαίρια και ναρκωτικά, στον άλλον συνεχίζουν να του έχουν περασμένες χειροπέδες κατά τον παραπάνω βασανιστικό τρόπο ενώ φτάνουν στο σημείο ΑΝΤΡΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ, τόσο στη μέση του δρόμου κατά τη διάρκεια της προσαγωγής όσο και μέσα στο Α.Τ. παρά το γεγονός ότι υπήρχε γυναίκα στη βάρδια. Όταν μάλιστα ο ένας διαμαρτύρεται ότι μόνο γυναίκα θα έπρεπε να την ψάξει, του απαντούν ειρωνικά ότι «Εμείς είμαστε αστυνομία, δεν υπάρχει πρόβλημα!!!». Η παραβίαση κι ο εξευτελισμός της προσφυγισσας από τους μπάτσους πέρα από κατάχρηση εξουσίας, είναι και βάναυση μορφή κρατικής εμφυλης βίας και για αυτόν ακριβώς το λόγο επισημαίνεται και καταγγέλλεται.

Σε όλο αυτό το διάστημα και ενώ δεν υπάρχει σύλληψη αλλά έχει γίνει απλή προσαγωγή για εξακρίβωση, δεν τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να ειδοποιήσουν τους οικείους τους ή δικηγόρο. Τους κατεβάζουν στο ισόγειο όπου και έρχεται ο υπάλληλος του πάρκινγκ μαζί με έναν ασφαλίτη, ο όποιος ισχυρίζεται εκ νέου ότι ήθελαν να ληστέψουν το πάρκινγκ και γι’ αυτό και τους επιτέθηκε, προφανώς ακολουθώντας τις ίδιες καουμπόικες συμπεριφορές των φίλων του της ασφάλειας.

Ο ένας από τους τέσσερις φίλους μας, ο οποίος έφερε και τα βαρύτερα τραύματα ζητάει να καλέσει τον δικηγόρο του έτσι ώστε να υποβάλλει μήνυση καθώς έχει άδικα κατηγορηθεί για απόπειρα κλοπής και έχει κακοποιηθεί βάναυσα τόσο από τον υπάλληλο όσο και από τους μπάτσους. Αρχίζει λοιπόν εκ νέου ένα μπαράζ εκφοβισμού και εκβιαστικών πιέσεων από τους μπάτσους ώστε να μην υποβάλλει τη μήνυση. «Φιλικά» τους ενημερώνουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κρατηθούν όλοι μέχρι το αυτόφωρο και ότι «δεν θα είναι για καλό τους»…

Έχοντας καταλάβει ότι δε μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη και ότι οι μπάτσοι θα φροντίσουν να καλύψουν τον εαυτό τους αλλά και τον Άριστο Υπάλληλο, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το τμήμα και να κατευθύνουν στο Γ. Κ. Νίκαιας για εξετάσεις και πρώτες βοήθειες.

Εμείς ως κοινότητα ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ… Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα συμβάντων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κράτος-τρομοκράτη και τις βίαιες επιθέσεις του σε πρόσφυγες /ισσες, μετανάστες/τριες, σε συντρόφους/ισσες, σε κατειλημμένους χώρους και δομές αγώνα.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ.
ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ!!!

Συνέλευση της Ν26, 18/2/2020»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές