Agora II
Ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση και τις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία - Οι ταινίες που προβάλλονται από σήμερα, Πέμπτη (13/2)

Μια Κρυφή Ζωή
 

Ο Φραντς Γιεγκερστέτερ (Όγκαστ Ντιλ), ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιεγκερστέτερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ταινία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι (Βάλερι Πάχνερ). Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους — και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή.

Ο Κύριος Τζόουνς
 

Ιστορικό δράμα. Ένας ρεπόρτερ με πάθος για την δουλειά του, ταξιδεύει στη Σοβιετική Ένωση με στόχο να συνομιλήσει με τον Στάλιν. Στόχος του να αποκαλύψει το σκληρό πρόσωπο του καθεστώτος.

Like a Boss

Οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ (Τίφανι Χάντις και Ρόουζ Μπερν) ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους έχοντας τη δική τους εταιρία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση. H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα (Σάλμα Χάγιεκ), περιβόητη τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία της Μελ και της Μία. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.
 

Agora II - Δεσμώτες
 

Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία. Η κάμερα καταγράφει την πορεία των διαπραγματεύσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015, την ζωή ενός πρόσφυγα από τη Συρία, το δράμα της Μάγδας Φύσσα και ενός Έλληνα που αναγκάζεται να φύγει για το εξωτερικό.

Οι Σκανταλιάρηδες
 

 

 

Οι Σκανταλιάρηδες είναι μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων που παρακολουθεί τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες μιας παρέας ξωτικών που έμειναν κρυμμένα για 200 χρόνια πριν ανακαλύψουν το πεπρωμένο τους πάνω στη Γη και ανάμεσα στους ανθρώπους! Μία σειρά παρεξηγήσεων έκανε τα ζωηρά ξωτικά να ζουν στην αφάνεια, γιατί πιστεύαν ότι οι άνθρωποι είναι αχάριστοι και κακοί. Έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουν, αν αναθεωρήσουν και να γνωριστούν με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους μέσα από μία διασκεδαστική περιπέτεια με γερές δόσεις γέλιου και… λαχταριστών γλυκών!

Ciao Italia

 

Μια κωμωδία του Γιώργου Παπαθεοδώρου. Πέντε άνεργες νεαρές γυναίκες αποφασίζουν να βγουν από το αδιέξοδο, ληστεύοντας την τράπεζα της γειτονιάς τους. «Καθοδηγητής» τους η ηλικιωμένη γειτόνισσά τους, παλιά αντάρτισα του ΕΛΑΣ. Καιροφυλακτεί ο συνταξιούχος χωροφύλακας, τον οποίο υποδύεται ο Ηλίας Λογοθέτης.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

 

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, έναν αρχαίο υπολογιστή του 2ου π.Χ. αιώνα, που είναι το σπουδαιότερο αρχαιολογικό εύρημα όλων των εποχών και αποδεικνύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αναπτύξει προηγμένη τεχνολογία, με βάση την πυθαγόρεια φιλοσοφία και την ελληνική επιστήμη, πριν από 2500 χρόνια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου
«Όλα αυτά είναι αναληθή και συκοφαντικά και αυτοί που το έγραψαν κρύβονται πίσω από μια ανώνυμη καταγγελία»
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου