«Αγανακτισμένοι» χρυσαυγίτες της Λέσβου στο δελτίο ειδήσεων του Star Channel
Η κατάσταση στη Λέσβο φαίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα να έχει ομαλοποιηθεί, ωστόσο, το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Star Channel από το βράδυ της Τετάρτης προκαλεί εντυπώσεις και προβληματισμό για τις προθέσεις του.

«Αγανακτισμένη νεολαία» που «προσπαθεί να δει εάν έχουν μπει μέσα στα χωράφια μετανάστες» παρουσίασε στο δελτίου ειδήσεών του το Star Channel, εμφανίζοντας γνωστό χρυσαυγίτη της Λέσβου μαζί με άλλους, να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και να κάνουν ελέγχους, την ώρα που μεταφέρει σειρά γενικοτήτων και τρομολαγνικών απόψεων κατά αναρχικών και αλληλέγγυων των προσφύγων. Σύλληψη επτά μελών του τάγματος εφόδου από την αστυνομία το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, τον βράδυ της Τετάρτης, η κάμερα του τηλεοπτικού καναλιού ακολούθησε τη «νεολαία του νησιού» κατά τις έρευνες κατά μεταναστών σε χωράφια, και μάλιστα υπό τον τίτλο «Περιπολίες κατοίκων γύρω από τη Μόρια», κρατόντας ξύλα στα χέρια τους.

Με αιχμές για τις προθέσεις τους και αναμάσημα τρομολαγνικών και ακραίων απόψεων, το δελτίο παρουσιάζει την «αγανακτισμένη νεολαία» να παίρνει τον νόμο στα χέρια της, την ώρα που μεταξύ αυτών, βρίσκονται τουλάχιστον δύο γνωστοί υποστηρικτές του ναζιστικού μορφώματος στο νησί.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο ένας από τους δύο, έχει αναρτήσει στο προφίλ του πλήθος φασιστικών και μιλιταριστικών συνθημάτων, φωτογραφίες με τον Κασιδιάρη και άλλους χρυσαυγίτες, καθώς και σειρά ξενοφοβικών απειλών. Παρομοίως και ο δεύτερος νεαρός που εμφανίζεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού.

Σημειώνεται πως το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Μορία την ώρα που ομάδα ακροδεξιών «αγανακτισμένων» με κράνη και ρόπαλα ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους, προχώρησε σε επτά συλλήψεις. Σύμφωνα, με πληροφορίες από την ιστοσελίδα stonisi.gr, αναζητούνται από τις αρχές άλλοι δυο.

Όπως προσθέτει το ρεπορτάζ, εξετάζεται η σχέση τους με άλλες έκνομες ενέργειες τις τελευταίες μέρες τόσο στη Μόρια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.Δεν έχουν μέχρι στιγμής γίνει γνωστές οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, από το ίδιο τοπικό μέσο ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο που εμφανίζει ομάδα 20 ατόμων με μαύρα μπουφάν, κράνη και ρόπαλα που εμφανίστηκε σε δρόμους της Λέσβου, τόσο του κέντρου της Μυτιλήνης όσο και της Μόριας. Όπως καταγγέλθηκε, προχώρησαν σε «face control», ελέγχοντας Έλληνες και ξένους και αναζητώντας εθελοντές και εργαζόμενους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης στο νησί.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γραμμένος Φλώρος
Βασίλης Γραμμένος για το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Προσπάθησε να με πνίξει»
«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω» - Η μαρτυρία του Βασίλη Γραμμένου για το επεισόδιο με τον Φλώρο στη Βουλή
Βασίλης Γραμμένος για το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Προσπάθησε να με πνίξει»