xioni
Πρόγνωση του meteo για πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς Κελσίου

Ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 05/02 και από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. Πιο αναλυτικά, αναμένεται θεαματική πτώση της θερμοκρασίας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 05/02, ενώ μικρή άνοδος θα σημειωθεί την Παρασκευή 07/02. Στον πίνακα που παρουσιάζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται κατά το τριήμερο Τρίτη 04/02 - Πέμπτη 06/02 σε 8 μεγάλες πόλεις της χώρας, φαίνεται ότι σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία η συνολική πτώση της θερμοκρασίας θα φτάσει και ενδεχομένως θα ξεπεράσει τους 15 περίπου βαθμούς, ενώ στα περισσότερα ηπειρωτικά η πτώση θα είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών.

Πρόγνωση καιρού

Χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης 04/02 προς Τετάρτη 05/02 στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ βροχές θα σημειωθούν στα υπόλοιπα τμήματα των προαναφερόμενων περιοχών, καθώς επίσης και στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το πρωί οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, και προς το βράδυ σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

Την Πέμπτη 06/02 χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ βροχές αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και της Ανατολική Στερεάς Ελλάδας, χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχής και χιονιού) για το διήμερο Τετάρτη 05/02 - Πέμπτη 06/02.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού έως το πρωί της Τετάρτης 05/02. Στην Αττική αναμένονται βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, οι οποίες από το πρωί της Πέμπτης 06/02 ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Τέλος, θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ αναμένονται στα πελάγη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι θα στραφούν κατά της διάρκεια της Τετάρτης 05/02 σε βορειοδυτικούς. Στο σχήμα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ένταση και διεύθυνση των ανέμων το πρωί της Τετάρτης 05/02 σε υψηλή ανάλυση από το ανεμολόγιό μας. Με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις σημειώνεται ο άνεμος που ξεπερνά τα 7 μποφόρ.

Χάρτης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές