Αριστούχος μαθητής ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»
Ως μαθητή πρότυπο χαρακτηρίζουν οι καθηγητές του τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος», κατά κόσμον Γιάννη Μιχαηλίδη

O 35χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή μαζί με δύο ακόμα γυναίκες. Οι τρεις συλληφθέντες επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονταν στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο Μιχαηλίδης υπήρξε αριστούχος μαθητής, ο οποίος αγαπούσε πολύ το διάβασμα. Αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και βραβεύτηκε από την τότε υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου με έναν φορητό υπολογιστή. 

Ο 35χρονος σπούδασε περιβαλλοντολόγος στο ΑΠΘ και ο πατέρας του είναι ο σπουδαίος μουσικός και μαέστρος, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης. 

To παρατσούκλι «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

Διαδηλώσεις για τα μνημόνια και επεισόδια σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011, στο κέντρο της Αθήνας. Τότε, έγινε γνωστός ως «Τοξοβόλος», όταν σήκωσε το τόξο του και εκτόξευσε βέλη κατά αστυνομικών των ΜΑΤ. 

Ο Μιχαηλίδης συνελήφθη και ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Έπειτα, παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε πάνω του τσεκούρι για το οποίο υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί το «πρόσθεσαν» στα κατασχεθέντα στην κατοχή του αντικείμενα, ενώ για το τόξο είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. 

Ο πατέρας του τον υποστήριξε, λέγοντας πως ο γιος του είναι οικολόγος και δεν είναι οργανωμένος σε κάποιο μπλοκ αντιεξουσιαστών. Τον είχε χαρακτηρίσει καλλιεργημένο παιδί, με σπουδές και βαθύτατα σκεπτόμενο, αν και είχε παραδεχθεί πως είχε κάποιες ιδεολογικές τάσεις, φιλικές προς τον αντεξουσιαστικό χώρο. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα