smpokos
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του

Μετά από περίπου επτά χρόνια κράτησης ο άλλοτε επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, βγήκε από την φυλακή.

Ο κ. Σμπώκος, καταδικασμένος για σειρά υποθέσεων που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφυλακίστηκε πριν τέσσερις ημέρες, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Είχε προηγηθεί η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 10 χρόνια κάθειρξη για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων για ακόμη μία υπόθεση εξοπλιστικού προγράμματος και συγκεκριμένα για την προμήθεια των λεγόμενων ιπτάμενων ραντάρ.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του και έτσι ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου που στο μεταξύ είχε προχωρήσει σε διαδικασίες συγχώνευσης προηγούμενων ποινών μπόρεσε να περάσει την πύλη εξόδου των φυλακών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανου
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
Αποχώρησε από το συλλαλητήριο αφήνοντας αιχμές για την οργανωτική επιτροπή
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
καισαριανή
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ιστορικής συλλογής που είχε βγει σε ηλεκτρονική δημοπρασία – «Μνημείο εθνικής μνήμης» τα ντοκουμέντα της Αντίστασης
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής