'Εφη Μπαχτσεβάνα
Διεθνή βραβεία "AKS Education Awards"

Στη λίστα με τους καλύτερους δασκάλους του κόσμου συμπεριλαμβάνεται η καθηγήτρια μουσικής στα δημοτικά ωδεία Νεάπολης – Συκεών της Θεσσαλονίκης, 'Εφη Μπαχτσεβάνα, υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο του 2020, χάρη σε μια πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας της μουσικής για παιδιά, τα Boomwhackers.

Η κ.Μπαχτσεβάνα προτάθηκε από τον παγκόσμιο εκπαιδευτικό οργανισμό "AKS Education Awards" και είναι υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου δασκάλου χάρη στα Boomwhackers, τους πλαστικούς, κουρδισμένους σωλήνες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, που παράγουν διαφορετικό μουσικό ήχο και τα βιβλία που έχει εκδώσει, μέσω των οποίων συνδυάζει τα μουσικά όργανα με την εκμάθηση των αγγλικών.

Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και την Boomwhacker Orchestra, που αποτελείται από παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Το τμήμα λειτουργεί δωρεάν κάθε Σάββατο στο δήμο Νεάπολης – Συκεών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι υποψήφια για το συγκεκριμένο βραβείο. Το βιβλίο "Let’s Play Boomwhackers" που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη πήγε πολύ καλά. Είναι ένας τρόπος τα παιδιά να μάθουν μουσική σε συνδυασμό με τα αγγλικά» είπε η κ.Μπαχτσεβάνα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FΜ".

Εξιστορώντας πώς κατέληξε να είναι υποψήφια για το "Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2020" είπε πως ένας δάσκαλος από δημόσιο σχολείο της Ινδίας την εντόπισε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της ζήτησε να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας στους μαθητές του μέσω skype.

«Με βρήκε μέσω facebook και μου είπε ότι δεν γνωρίζουν τα Boomwhackers στην Ινδία και εάν μπορούσα να συνδεθώ ζωντανά μέσω skype για να τα δείξω στους μαθητές του. 'Ετσι κι έγινε η αρχή. Αμέσως μετά άρχισαν να πέφτουν "βροχή" οι προτάσεις για skype από σχολεία της Ινδίας και ακολούθησε η πρόταση του εκπαιδευτικού οργανισμού "AKS Education Awards". Οπως μ' ενημέρωσαν ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο και συμμετέχουν 600 εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο» είπε η καθηγήτρια μουσικής.

Η κ.Μπαχτσεβάνα τον προσεχή Απρίλιο αναμένεται να επισκεφτεί -μετά από σχετική πρόσκληση- στην Ινδία για να εκπαιδεύσει 400 δασκάλους σχολείων, όσον αφορά τη συγκεκριμένη μέθοδο μουσικής, η οποία διδάσκεται εδώ και χρόνια στους παιδικούς σταθμούς και τα ωδεία του δήμου Νεάπολης – Συκεών της Θεσσαλονίκης σε παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 3 ετών.

"Ξεκινάμε στα πολύ μικρά παιδιά με παιχνίδια, με ρυθμικές δραστηριότητες και σιγά- σιγά παίζουμε ένα τραγουδάκι με τις πρώτες νότες" εξήγησε για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το μάθημα. Η πρωτοποριακή μουσική μέθοδος με τους πλαστικούς σωλήνες που τους χτυπάνε τα παιδιά σε σταθερά σημεία, όπως για παράδειγμα καρέκλα, πάτωμα, γόνατο κ.α., και βγάζουν διαφορετικούς ήχους παρουσιάστηκε και σε άλλες χώρες από την κ.Μπαχτσεβάνα, όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Τουρκία.

"Δεν έχει σημασία έαν θα πάρω το βραβείο ή όχι. Σημασία έχει ότι περνάνε όμορφα τα παιδιά και ξεκινάνε ευχάριστα την εισαγωγή τους στον χώρο της μουσικής. Αυτό μου δίνει δύναμη" συμπλήρωσε η Θεσσαλονικιά καθηγήτρια μουσικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέα επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν 34 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και τρία χρόνια με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, και δηλώνει με σαφή και...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέα επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητούν 34 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
asimakopoulou.jpg
Τουλάχιστον 30 αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών μέσα σε 24 ώρες για τα e-mails Ασημακοπούλου
«Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες τριάντα αγωγές»
Τουλάχιστον 30 αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών μέσα σε 24 ώρες για τα e-mails Ασημακοπούλου
αναπληρωτές
Εκπαιδευτικοί: Επείγει η εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων
Όσο αποδεχόμαστε τη διαιώνιση και κανονικοποίηση της απανθρωπιάς, ανοίγει ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερες υποχωρήσεις και καταστρατήγηση εργασιακών...
Εκπαιδευτικοί: Επείγει η εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων