omada dias
Στις διαμαρτυρίες των θεραπευτών οι αστυνομικοί απάντησαν ότι «όχι μόνο θα κάνουν έλεγχο αλλά το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι για θεραπευτικές δραστηριότητες»

Καταγγελία για αναίτιο έλεγχο και προκλητική συμπεριφορά σε βάρος θεραπευόντων και νοσηλευτών του 18 ΑΝΩ από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ καταγγέλλει το Σωματείου σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται, οκτώ αστυνομικοί σταμάτησαν 11 θεραπευόμενους του κλειστού τμήματος της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ που επέστρεφαν από το γυμναστήριο και τους υπέβαλαν σε αναίτιο σωματικό έλεγχο. Στις διαμαρτυρίες των θεραπευτών «ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε θεραπευόμενους με αυξημένη ευαλωτότητα και μάλιστα στη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης», οι αστυνομικοί απάντησαν ότι «όχι μόνο θα κάνουν έλεγχο αλλά, επιπλέον το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι για θεραπευτικές δραστηριότητες».

Το 18 ΑΝΩ καταδικάζει «αυτόν τον απαράδεκτο αυταρχισμό απέναντι στην απεξάρτηση» και συμπληρώνει: «Επειδή τέτοιες ενέργειες έχουν σαν κόστος τη ζωή νέων ανθρώπων καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν  λόγο στον ελληνικό λαό για την σκανδαλώδη και εγκληματική συμπεριφορά των υφιστάμενων τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

***
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ
ΜΠΟΤΑΣΗ 11 ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ 10.1.2020

Η ομάδα ΔΙΑΣ επιτίθεται στο 18ανω

Την Πέμπτη 9/1/2020 το πρωί, 11 θεραπευόμενοι του κλειστού τμήματος της Μονάδας Απεξάρτησης 18ανω επέστρεφαν από το γυμναστήριο, όπου πηγαίνουν κάθε  πρωί  στον χώρο θεραπείας τους που βρίσκεται στην περιοχή. Συνοδεύονταν από ένα νοσηλευτή και ένα γυμναστή, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα. Επί της Αχαρνών τους σταμάτησαν  8 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, 4 της Ασφάλειας και εντελώς αναίτια υπέβαλαν τους θεραπευόμενους σε σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων. Στη διαμαρτυρία των συνοδών ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε θεραπευόμενους με αυξημένη ευαλωτότητα  και μάλιστα στη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης, απάντησαν ότι όχι μόνο θα κάνουν έλεγχο αλλά, επιπλέον το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι για θεραπευτικές δραστηριότητες.

Μια τέτοια συμπεριφορά αποτελεί χτύπημα στην θεραπεία απεξάρτησης, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα εξαρτημένα άτομα παραμένουν στόχος των δυνάμεων καταστολής, ακόμα και στη διάρκεια της θεραπείας τους και αποτρέποντας τα εξαρτημένα άτομα να απευθυνθούν σε πρόγραμμα, καταδικάζοντάς τα δηλαδή  στην κόλαση των ναρκωτικών.

Το Σωματείο ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ και οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ καταδικάζουμε αυτό τον απαράδεκτο αυταρχισμό απέναντι στην απεξάρτηση. Επειδή τέτοιες ενέργειες έχουν σαν κόστος τη ζωή νέων ανθρώπων καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό για την σκανδαλώδη και εγκληματική συμπεριφορά των υφιστάμενων τους.

Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των προγραμμάτων απεξάρτησης και του 18ανω.

Για το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα